Юрій Ліпський: «Ми шукаємо на Рівненщині сильних кандидатів від партії «Слуга народу» на місцеві вибори»

1073 0

Ми у соцмережах:

Юрій Ліпський: «Ми шукаємо на Рівненщині сильних кандидатів від партії «Слуга народу» на місцеві вибори»

Днями місцеві лідери «Слуги народу» розповіли про перші кроки Рівненської обласної організації. Напередодні місцевих виборів, які відбудуться восени, головне — це розбудова виборчого штабу, підбір гідних кандидатів у депутати та на міського голову і підготовка програми, реалізація якої забезпечить створення потужного представництва «Слуги народу» у місцевих радах.

 Голова Рівненської обласної організації політичної партії «Слуга народу» Юрій Ліпський додає, що досягти поставлених політичних завдань, можливо, якщо виборці підтримають політсилу, її ідеї та цілі, а тому важливо активно працювати з громадськістю:

- Уже завершуються реєстраційні процедури. Ми уже починаємо працювати, в нас є певні цілі і завдання, будемо розбудовувати штаб виборчого процесу, запрошувати до співпраці активних молодих рівнян та професіоналів своєї справи. І працюватимемо однією командою, адже місцеві вибори будуть непростими. Представники організації працюватимуть з людьми по всій області – в ОТГ та у містах. Консультуватимуть, проводитимуть зустрічі та семінари. Створюватимуть районні осередки політичної партії «Слуга Народу».

За словами народної депутатки від «Слуги народу» Євгенії Кравчук, планувалось, що обласні осередки будуть створені ще весною, але завадив карантин. Тому, підкреслила депутатка, важливо, щоб не створювалось враження що структуру розбудовують винятково до виборів:

- Створені обласні осередки діятимуть не лише на період виборів, а працюватимуть і надалі – це будуть центри для депутатів, яких оберуть у жовтні. Готуємо зараз сильні команди. Сподіваюсь, що Рівненщина покаже високу планку серед обласних організацій.

Водночас народні депутати «Слуги народу», обрані від Рівненщини, прозвітували про свою роботу у Верховній Раді.

Олександр Аліксійчук, нардеп від «Слуги народу», повідомив, що за неповний рік роботи у парламенті, подав понад 200 депутатських звернень, 97 правок до законопроектів, провів 60 прийомів громадян:

- Що вдалося зробити мені як представнику 154 округу: це затверджена програма розподілу коштів соціально-економічного розвитку, до якої потрапила й Здолбунівська центральна лікарня, для якої буде придбано обладнання на близько мільйонів гривень. Залучено кошти і на розвиток Демидівського району.

Олександр Салійчук, нардеп від «Слуги народу» підкресли, що найбільше серед скарг, які до нього надходили від мешканців області — це ті, які пов’язані зі свавіллям чиновників та бюрократичною системою:

- Вважаю, що першочерговим, що маємо зробити, - це реформа децентралізації. Адже таким чином кожен мешканець області буде дотичний до питання влади. А найголовніше, що після реформи всі кошти будуть направлятися безпосередньо до ОТГ, тобто ми зменшимо бюрократичне коло.

Олександр Ковальчук, нардеп «Слуги народу» від 152 округу, є заступником голови комітету з питань фінансів, банківської політики та митної справи у Раді, за цей час став автором та співавтором багатьох законопроєктів:

- Мене часто запитують: що саме я зробив для міста. Але конкретно для міста не можна розробити якийсь певний законопроект. Це законопроекти для всієї країни. Але якщо говорити про нашу Рівненську область, то ми плідно попрацювали над законопроектом про туризм та зробили великий крок до розвитку туристичної галузі області. Це проект «Бурштинові стежки» - він вже запустився, а починався з нуля, без бюджетних коштів. Також вдалося проголосувати три законопроекти, які стосуються Рівненщини - це закони про бурштин: декриміналізація видобутку, продаж ділянок через аукціони, і зменшення рентної ставки. Це був революційний законопроект, пишаюсь, що це була моя ініціатива. І результати моєї роботи уже відчутно поповнили державну казну. Долучаюсь активно до законопроектів, пов’язаними з аграрним комплексом. Зараз розробляємо три законопроєкти, які стосуються цієї сфери.

Що стосується висунення кандидата від «Слуги народу» на міського голову Рівного, то, як зазначив Юрій Ліпський, претенденти є, але відбір єдиного кандидата ще триває. А Євгенія Кравчук додала, що проводяться соціологічні опитування стосовно кандидатів на посади голів українських міст. Загалом політики сподіваються на активну підтримку людей на місцевих виборах, на створення потужних команд депутатів у радах. А це дозволить мати вплив на ситуацію в містах та громах, спроможність вирішувати проблеми людей. Насамкінець учасники прес-конференції наголосили, що працюватимуть у передвиборчій кампанії чесно, не використовуючи як дехто «чорного піару», і до цього закликають своїх опонентів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також