Юрій Вознюк закликав не ігнорувати потреб пологового будинку м. Рівне

702 0

Ми у соцмережах:

Юрій Вознюк закликав не ігнорувати потреб пологового будинку м. Рівне

У Рівному пологовий залишився без ліків, які колють дітям, що народилися передчасно.

За словами головної лікарки медзакладу Світлани Муравської, у лікарні залишився тільки один флакон легеневого суфрактанту. Це ліки, які колють недоношеним малюкам, щоб запрацювали легені.

- Препаратом лікарні має забезпечувати держава. Придбати його самостійно не усім батькам по кишені, адже одна доза препарату коштує від 13 до 19 тисяч гривень. А деяким малюкам потрібно кілька таких уколів, – наголошує Світлана Муравська.

Кандидат на посаду міського голови Рівного, нардеп 7-8 скликань ВРУ Юрій Вознюк вимагає не ігнорувати потреб пологових та не ставити під загрозу життя немовлят.

- Сьогодні є величезна проблема, і це проблема Міністерства охорони здоров'я, яке не фінансує повною мірою пологовий будинок, і є такий препарат - легеневий сурфактант, який потрібний для новонароджених діток, які народилися передчасно. Я думаю, ми це питання вирішимо, - зазначив народний депутат VII-VIII скликань Юрій Вознюк.

Ініціативу підтримала також Ірина Суслова, лідерка жіночого руху партії "За майбутнє".

- Класний пологовий будинок, професійний колектив людей, які рятують життя дітей, і ми бачимо повне нерозуміння зі сторони Міністерства охорони здоров'я про забезпечення найнагальніших потреб, - говорить народна депутатка України Ірина Суслова.

Передвиборча агітація


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також