Ющенко у Рівне запізнився

4477 0

Ми у соцмережах:

Ющенко у Рівне запізнився

Услід за першим Президентом незалежної України Леонідом Кравчуком, який відвідав Рівненщину минулого тижня, до області цього вівторка завітав нинішній глава держави — Віктор Ющенко. Пан Президент, порадившись з «атомниками», заявив, що нинішній тариф на електроенергію у нас… занижений. Тому цей тариф потрібно підвищувати.

…Очікували Президента у рівненському аеропорту голова ОДА Віктор Матчук, голова облради Олександр Данильчук, міський голова Рівного Володимир Хомко та інші. Втім, вже за традицією, пан Ющенко запізнився — його літак приземлився на летовищі з запізненням на 50 хвилин.

”Ще два-три таких роки — і ми Середню Азію наздоженемо” Вже звідти Президента, Віктора Матчука та заступника голови Секретаріату Президента Романа Безсмертного привезли на джипах спершу до Острозького пологового будинку, де глава держави дивився, в яких умовах народжують дітей у районному центрі, відвідав та привітав з народженням сина одну з породіль Наталію Сомаш. Власне, саме їй дістався від візиту Ющенка на згадку подарунок — дитячий візок та квіти. Щоправда, пізніше, вже у Нетішині Президент поскаржиться на відсутність реанімобіля в пологовому та звернеться до атомників із закликом допомогти його придбати. Мовляв, час для України переломний — чи не вперше народжуваність в двох областях (серед яких Рівненська) має позитивний приріст. «Ще два-три таких роки — і ми Середню Азію наздоженемо», — з гордістю сказав Ющенко. А при в’їзді в Острог главу держави зустрічав... великий рекламний щит із його зображенням у профіль. Догоджали Президенту за протоколом і даішники, які через кожні 100-200 метрів стояли на узбіччях.

До приїзду Ющенка готувались, проте дарма старались Готувались до приїзду Віктора Ющенка і у ВАТ «Волинь-Цемент». У Здолбунові напередодні візиту з небаченою досі активністю взялися впорядковувати та латати близько кілометра розбитої дороги обабіч підприємства. На ділянці від залізничного переїзду в смт Квасилів до пам’ятника на вулиці Шевченка в Здолбунові комунальники та дорожники на узбіччях зрізали і чистили старі дерева, ретельно збирали сміття, а вибоїни на проїжджій частині дороги щедро закатували асфальтом, незважаючи на грязюку та калюжі. Більшість місцевих мешканців та пасажирів маршруток сприймали таку «авральну» роботу з подивом. Щоправда, «показуха» не знадобилася, адже Президент передумав відвідувати ВАТ «Волинь-Цемент» і так і не заїхав на підприємство. Втім, подейкують, що того вівторка Ющенко мав неофіційно завітати до своєї свахи пані Хахльової, яка працює в Острозькій школі-інтернаті, та привітати її із днем народження. Принаймні такий варіант можливий, оскільки доньку Віктора Ющенка Віталіну, кажуть рівняни, бачили у неділю в торговому центрі «Екватор». Із самою пані Хахльовою кореспонденту «РВ» зв’язатися не вдалося — на телефонний дзвінок у школу йому відповіли: «З нею не можна зараз поговорити», а за деякий час сказали, що у неї, виявляється, сьогодні вихідний.

Нарада У Нетішин до сусідньої Хмельницької області Президент вже не спізнився. По приїзді на ХАЕС йому провели невеличку екскурсію територією «атомки». На нараді Президент за звичкою почав критикувати дії уряду. До його риторики звинувачень у поганому плануванні бюджету на 2009 рік додалися тепер і «енергетичні» огріхи Юлії Тимошенко — не приділяє вона достатньої уваги цьому питанню, переконаний пан Ющенко. Натомість уже сьогодні треба думати, як з відпрацьованого ядерного палива, відходи якого з усіма вже вилученими корисними елементами з 2013 року повернуться з Росії на територію України, навчитись добувати уран, організувати централізоване сховище для тих відходів, збільшити тариф на оптовому ринку на атомну електроенергію, будувати високовольтні лінії електропередач, 3, 4-й блоки на ХАЕС та продовжити дію вже побудованих.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також