Ющенко з Януковичем і Кучмою годину молилися разом

1734 0

Ми у соцмережах:

Ющенко з Януковичем і Кучмою годину молилися разом

У Софійському соборі Києва 24 серпня пройшла молитва за Україну з нагоди 15-річчя незалежності за участю Президента Віктора Ющенка. Молебен розпочався о 9 годині. Окрім глави держави, його дружини Катерини та трьох молодших дітей, у заході взяли участь керівники майже всіх християнських церков і релігійних організацій України.

Окрім глави держави, його дружини Катерини та трьох молодших дітей, у заході взяли участь керівники майже всіх християнських церков і релігійних організацій України. Зокрема, у Софійському соборі були присутні предстоятель православної церкви Київського патріархату Філарет, архієпископ греко-католицької церкви Любомир Гузар, єпископ Української лютеранської церкви В’ячеслав Горпінцюк і предстоятель Української автокефальної православної церкви митрополит Мефодій. Глава православної церкви Московського патріархату не брав участі у молебні. Також у молитві взяли участь голова Верховної Ради Олександр Мороз, прем’єр Віктор Янукович, члени Кабміну, народні депутати та представники виконавчої влади і громадськості. Крім того, на церемонії згодом з’явився екс-президент України Леонід Кучма. Водночас екс-мер Києва Олександр Омельченко не зайшов до собору, а сів у VIP-ложі надворі. Після закінчення молебню Президент та інші високопосадовці поставили свічки у храмі. Пізніше Ющенко відвідав виставку «Голодомор», присвячену голоду в Україні в 1932-1933 роках.

До речі На офіційний прийом з нагоди 15-ї річниці Незалежності було запрошено понад тисячу гостей. У «Софії Київській» були помічені політики, дипломати, артисти і спортсмени. Серед запрошених були і керівники Рівенщини — Віктор Матчук, Олександр Данильчук та Віктор Чайка. А от Віктор Янукович, пообіцявши прийти на свято, все ж проігнорував його. Не було на прийомі і Юлії Тимошенко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також