Ювілейний спатиме спокійно, бо дрифтери поїхали на Дворецьку

2227 0

Ми у соцмережах:

Фото: Юрій Кульчинський

Нічні гонщики, які люблять гальмувати на високій швидкості, знайшли собі легальне місце. Тому обіцяють, що більше у вихідні не збиратимуться на стоянці біля «Екватора» та не заважатимуть спати мешканцям Ювілейного. Принаймні ті, які справді хочуть займатися автомобільним спортом, а не порушувати громадський порядок.

Після прикрого інциденту із беззубими спробами патрульної поліції припинити нічні гонки біля торгового центру та нападу на автомобілістів статних чоловіків із битами допомогли дрифтерам громадські організації. Саме вони домовилися з одним із підприємців на Басовому Куті, щоб любителів запаху паленої гуми пускали на приватний промисловий майданчик.

Сергій Калашников, представник ГО «Рух — це життя»:

— Наша громадська організація немає жодного стосунку до стихійних нічних гонок. Але оскільки ситуація біля «Екватора» була дуже неприємна, то ми зголосилися допомогти автолюбителям. На вулиці Дворецькій, 120-Д є заасфальтований майданчик з хорошим покриттям. Це промислова закрита приватна територія, до найближчих житлових будинків — близько кілометра. Для людей, які хочуть покращувати свої навички водіння, це єдиний альтернативний варіант. Звичайно, цю територію водії орендують, але за помірну суму.

Цей майданчик не надто великий. Його розміри приблизно 90 на 70 метрів, але на малих швидкостях там можна займатися дрифтом. Задля безпеки тренування відбуваються у закритому форматі. Є визначені певні траєкторії руху, по яких потрібно проїхати в заносі. Окрім дрифту, там практикують ще одну дисципліну — спринт. Це швидкісне маневрування, яке схоже на подолання перешкод на швидкості.

Раніше наша громадська організація подавала владі міста кілька варіантів, де можна займатись автомобільним спортом. Йдеться про злітну смугу Рівненського аеропорту та стоянку «Рівнеазоту». Однак не вдалося досягти якихось домовленостей.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також