З басейну у Рівному — в укриття

1124 0

Ми у соцмережах:

З басейну у Рівному — в укриття

Ремонтують підвал у спортивній школі № 2, що на вулиці Євгена Коновальця в Рівному, де сотні дітей займаються плаванням — зроблять з нього бомбосховище.

Досі власного укриття заклад не мав, і сховатися під час повітряної тривоги юним плавцям було ніде. Хіба що бігти до сусіднього ліцею № 25. Тепер у міському бюджеті нарешті знайшли майже 4 мільйони гривень, які й підуть на облаштування захисної споруди у великому підвалі закладу. Доведеться шукати кошти і можливості й для інших закладів. Бо загалом ситуація з укриттями у спортшколах міста просто катастрофічна, — визнають чиновники.

Анна Хлістунова-Шарпар, директорка спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву № 2:

— Вже почали роботи з облаштування сховища: вивозили землю, бо спочатку там висота не дозволяла відразу приступити до ремонту. Хлопці дуже швидко працюють, я задоволена. Думаю, що скоро зроблять. Плануємо, що в це укриття вмістяться всі учні, які прийдуть на заняття. Бо досі у нас не було свого укриття, а був укладений договір зі школою № 25 — дякую її директору Віктору Бортнику. Власне укриття нам дуже потрібне, бо коли починається повітряна тривога і діти в плавках та купальниках, то це дуже непросто. Особливо, коли дуже багато маленьких діток — маємо 230 дітей, які тільки прийшли в січні-вересні, їх ще за ручку треба водити, важкувато. Так що чекаємо завершення ремонту, хочеться, щоб все було до толку зроблено. Ці роботи фінансуються містом.

Олександр Гребенюк, начальник міського управління у справах молоді та спорту:

— Ситуація така, що фінансів на все не особливо вистачає — зі світу по нитці, трохи бюджетних коштів, трохи позабюджетних. Є школи, в яких взагалі немає технічної можливості зробити бомбосховище, тому вони змушені укладати договори і ховатися в інших. Але уявіть басейн — це ж катастрофа, коли діти перевдягнуться, уже може й тривога закінчитися! Саме для них це укриття дуже важливо зробити. Кошти виділено, але ж зараз ціни щодня зростають, наче на дріжджах. А там майже всі спортсмени показують дуже непогані результати, їм треба тренуватися. Ми зараз навіть пішли на те, щоби продовжити їм заняття на місяць-півтора — бо попередні роки у липні басейни не працювали.

Наприклад, школа № 4 вже обладнана своїм сховищем. Третя та п’ята користуються укриттям поруч зі своїм приміщенням. Найважче учням першої школи (що на перетині вул. Петлюри та проспекту Миру. — РВ). Поки шукаю варіанти. Бо там приміщення без підвалів, а у будівлях поряд немає нічого підходящого — всі підвали комерційні й зайняті, а через дорогу в магазинах — лише куточок використовуємо, є договір з двома підвалами у п’ятиповерхівках. Тому зараз розглядаємо різні варіанти.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також