З безробітних у Рівному — в диверсанти

639 0

Ми у соцмережах:

З безробітних у Рівному — в диверсанти

СБУ днями повідомила про чергове затримання диверсантів, які виконували замовлення російської ФСБ. Досі затриманими виявлялися «заїжджі» виконувачі інструкцій ворога. Цього разу йдеться про двох хлопців з Рівного, які офіційно стояли на обліку як безробітні і які активно шукали роботу... на російських Telegram-каналах. Цю активність, за версією СБУ, й помітили ворожі спецслужби.

Рівнян затримали на залізниці — саме в той час як один з них обливав релейну шафу бензином, а інший знімав це на відео для замовника з Москви.

«Двох чоловіків підозрюють у підпалі релейних шаф на залізничних коліях Рівненщини. За версією слідства, вони діяли за вказівками ФСБ, щоб заблокувати рух ешелонів з важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ у напрямку фронту... Для вчинення злочинів використовували легкозаймисті суміші, які завчасно готували за інструкціями російської спецслужби. Зловмисники працювали у «тандемі». Один з них підпалив релейну шафу, яка відповідає за контроль семафорів на одній з головних залізничних ліній західного регіону України. Інший фільмував диверсію на камеру власного телефону, щоб потім надіслати це для звіту до ФСБ», — повідомила пресслужба СБУ в Рівненській області.

За версією СБУ обидва потрапили у поле зору російської спецслужби як активні користувачі російських Telegram-каналів з пошуку швидкого заробітку:

«Подальша комунікація диверсантів з їхнім куратором з ФСБ відбувалась через анонімні чати у месенджерах. У разі виконання ворожих завдань окупанти обіцяли перерахувати на банківські картки своїх поплічників грошову винагороду».

Крім того, правоохоронці встановили, що підозрювані також причетні до підпалів авто в обласному центрі, які теж вчинені на замовлення спецслужб РФ. Йдеться, зокрема, про випадок, який стався 8 червня у Рівному на території одного з гаражних кооперативів.

«За підпал автомобілів військових безробітним рівнянам обіцяли заплатити дві тисячі доларів... Зловмисники вдалися до хитрощів і вже наступного дня знайшли «жертву» — звичайний цивільний легковик Audi. А щоб видати його за авто військових, перефарбували номерні знаки у чорний колір. Облили його легкозаймистою речовиною і підпалили. Вогонь пошкодив салон, знищив моторний відсік, передні колеса, вітрове скло. Втім, за виконану роботу від обіцяного ворогом отримали лише дві тисячі гривень», — повідомляє відділ комунікації поліції в Рівненській області.

«Кіно та й годі!» — так можна було б оцінити ці недолугі диверсійні спроби рівненських безробітних. Якби не йшлося про роботу для ворога. Рівнянам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинене їм загрожує довічне ув’язнення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також