З Британії хочуть вислати безробітних мігрантів і обмежити їхнє переміщення по ЄС

1039 0

Ми у соцмережах:

З Британії хочуть вислати безробітних мігрантів і обмежити їхнє переміщення по ЄС

Глава МВС Великобританії Тереза Мей запропонувала висилати з країни мігрантів з Європейського Союзу, які не знаходять роботу в Сполученому Королівстві, а також обмежити їхню свободу переміщення по Євросоюзу. З такою заявою міністр, відома своєю жорсткою позицією в цьому питанні, виступила в колонці для «Sunday Times». Криза, пов'язана з масовим прибуттям до Європи мігрантів з Близького Сходу і півночі Африки, розколола політиків Євросоюзу.

Мігранти Для Великобританії, що стала найпопулярнішою серед європейських мігрантів країною, це питання — головне у порядку денному. Прем'єр Кемерон, який планує провести референдум про вихід країни з Євросоюзу, вважає перегляд правил міграції головним питанням, яке визначить ставлення британців до цього процесу. Мей підкреслює, що європейська міграційна система не працює, і це призводить до величезних перекосів. Згідно з опублікованими 27 серпня статистичними даними, в 2014 році до Британії в'їхало на 330 тисяч осіб більше, ніж покинуло країну. Тереза Мей

Тереза Мей
Мей підкреслює, що її вимога висилати безробітних не вступає в суперечність з принципом вільного переміщення громадян у ЄС, а навпаки, повертає до його витоків. «Коли цей принцип було вперше закріплено, вільне переміщення означало свободу переміщення для того, щоб працювати, а не свободу перетину кордонів для того, щоб шукати роботу або отримувати допомогу», — сказала міністр. Вона зауважила, що торік 40% мігрантів приїжджали в Британію «без будь-якої певної роботи». При цьому глава МВС розкритикувала політику ЄС в галузі міграції. Вона зауважила, що події останніх місяців, коли сотні тисяч мігрантів з країн Північної Африки та Близького Сходу хлинули в Європу, показали з усією очевидністю, що «найтрагічніші наслідки непрацюючої європейської міграційної системи пов'язані з ризиком її експлуатації». Одночасно Мей оголосила про те, що всерйоз займеться студентами, які, відучившись у Великобританії і не знайшовши роботу, залишаються жити в країні. Не виключено, що в найближчі місяці уряд внесе законопроект, який заборонить працювати на території країни дружинам і родичам людей, котрі знаходяться у Великобританії за студентською візою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також