З чим не можна пити каву

2498 0

Ми у соцмережах:

З чим не можна пити каву

Часто чашка кави є продовженням основного прийому їжі. Однак вживання кави після їжі може вплинути на здатність організму засвоювати деякі мінерали і вітаміни.Рекомендується не поєднувати в одному прийомі їжі молочні продукти та каву. Кофеїн у каві може вплинути на засвоєння кальцію і збільшити кількість кальцію, який виводиться із сечею. Ці ефекти відносно незначні для більшості людей: з кожною чашкою кави ви виводите тільки 2-3 міліграми з 1000 міліграмів рекомендованої денної норми. Щоб підтримувати адекватний рівень кальцію, рекомендується випивати не більше 3 чашок кави на день. Це може допомогти знизити ризик переломів кісток, насамперед у літніх людей.

Щоб максимально збільшити засвоєння заліза з продуктів, уникайте вживання кави із залізовмісними продуктами, такими як горіхи, боби і збагачені злаки, горох, сочевиця, нут і соєві продукти.

Не пийте каву, коли приймаєте вітамінні і мінеральні комплекси. Кофеїн може мати негативний вплив на рівень вітаміну D.

Доволі часто після вживання спиртного може наступати стан сонливості, і люди, щоб збадьоритися, п'ють чашечку кави. І в цьому може бути проблема. Енергія, яку можна отримати від кофеїну, маскує інтоксикацію, яку часто недооцінюють. Більш того, суміш алкоголю та кави погано впливає на процеси засинання і сон. За кілька годин після вживання алкоголю кава може спричинити збуджувальну дію на мозок, через що людина прокидається посеред ночі. А оскільки кофеїн затримується в організмі ще довше (близько шести годин), його стимулююча дія ускладнить засинання. Внаслідок цього людина прокидається виснаженою — і з похміллям сильнішим, ніж зазвичай, оскільки кофеїн, як і алкоголь, зневоднює.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також