З чого видно, що ви їсте багато солодкого

1178 0

Ми у соцмережах:

З чого видно, що ви їсте багато солодкого

Зловживання солодощами загрожує не тільки великими цифрами на вагах, але і більш серйозними проблемами — розвитком діабету, серцево-судинних хвороб. Як зрозуміти, що «ще одна цукерка» була зайвою?

Лікарі порівнюють залежність від солодкого з наркотичною і радять зовсім «зав'язати». Але якщо ви не можете прожити й дня без солоденького, стежте за своїм організмом і тривожними знаками, які він подає.

Прищі. Вчені довели, що щоденне вживання солодких напоїв у підлітків підвищує ризик виникнення шкірних висипань помірного і тяжкого ступеня. Річ у тім, що цукор призводить до посиленого вироблення гормонів, які здатні змінювати в'язкість шкірного сала, тому пори забиваються й утворюються вугри. Тому, можливо, варто замінити походи до косметолога відмовою від солодкої газованої води.

Стомлюваність і сонливість. Безумовно, цукор дає заряд бадьорості. Але ефект дуже короткий — коли ейфорія минає, організму потрібна нова порція солодкого. Дослідження показали, що вже через годину після вживання сахарози концентрація уваги знижується, а стомлюваність тільки зростає. Відразу хочеться прилягти і подрімати.

Депресія і тривожність. Через регулярну наявність додаткового цукру в раціоні різко підвищується рівень глюкози, що призводить до перезбудження нервової системи. Якщо на даний сигнал не звернути уваги і не зменшити кількість споживаних вуглеводів, можуть з’явитися тривожність, депресія та інші ментальні розлади.

Карієс. Сахароза провокує активність бактерій Streptococcus mutans. Саме вони сприяють утворенню нальоту на зубах. При взаємодії з вуглеводами виробляється молочна кислота, що руйнує зуби.

Ожиріння і діабет. Це, мабуть, найбільш кричуща ознака того, що із солодким час прощатися, і причому негайно. Якщо організм отримує з їжею велику кількість швидких вуглеводів, у нього порушується вироблення лептину, який відповідає за відчуття ситості.

Багаторічне переїдання солодкого формує стійкість до цього гормону, тому мозок перестає реагувати на сигнали шлунково-кишкового тракту. Через це людині постійно хочеться їсти. На додаток до цього відбувається посилене вироблення інсуліну. В результаті збільшується вага і з'являються ознаки діабету. Крім того, зайва вага провокує розвиток серцево-судинних хвороб.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також