З інвестиціями у Рівному — до депутатки Майорової

1017 0

Ми у соцмережах:

З інвестиціями у Рівному — до депутатки Майорової

Нещодавно «Агенцію розвитку Рівного» очолила депутатка з фракції «ЄС» Наталія Майорова. Вона є близькою соратницею міського голови Олександра Третяка та уже не раз отримувала відповідальні посади — керівника ЦНАПу та заступника начальника управління архітектури. Тепер у неї нове завдання: довести, що інвестиції під час війни — можливі.

Наталія Майорова, очільниця «Агенції розвитку Рівного»:

Зараз я приймаю справи та вирішую проблеми. Їх зібралося чимало, бо тривалий час агенція не мала керівника. Це призвело до того, що установа не мала ні приміщення, ні діяльності. Поки налагоджую усі процеси, паралельно працюємо з командою над певними проєктами. У зв’язку з повномасштабною війною змінився вектор інвестицій. Зараз це безпека й охорона здоров’я. Нам потрібно переглянути стратегію розвитку громади й сформувати нові вектори. Наразі ми напрацьовуємо проєкти, куди, в першу чергу, будемо залучати фінансування. Це можуть бути гроші міжнародних інституцій у вигляді грантів або пільгове кредитування європейських банків. Одне з основних завдань — розробити спільно з бізнесом та громадою ті проєкти, під які ми залучатимемо кошти.

Щодо фінансування агенції, то ще поки залишилися кошти, які виділяли на її діяльність. Цих грошей вистачить на перший період роботи. Тому зразу бігти до міської ради та просити фінансування я не стану. Звісно, для того, щоб серйозно займатися проєктами, потрібні будуть кошти. Наша бухгалтерія зараз працює над бюджетним розкладом, щоб зрозуміти нагальні потреби агенції. Йдеться про те, скільки потрібно коштів для того, щоб платити заробітну плату та орендувати приміщення. Додаткове фінансування агенції з бюджету міста будемо просити під конкретні проєкти. Загалом для хорошого старту нам потрібно приблизно два місяці.

Нагадаємо, що «Агенцію розвитку Рівного» створили у 2021 році. Вона мала залучати до міста гранти, кредити та інвестиції. Керувати агенцією призначили Олену Хмельник. Однак уже під час перших місяців роботи в агенції виникли проблеми. Хоч агенція була достатньо активною, проте депутати міської ради відмовлялися виділяти фінансування, яке просила керівниця агенції. Робили це з ініціативи бюджетної комісії, яку очолює ще один соратник міського голови та керівник фракції «ЄС» у міській раді Павло Алексєвич.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також