З карантину в Рівному — на канікули?

2033 0

Ми у соцмережах:

З карантину в Рівному — на канікули?

До початку пандемії коронавірусу шкільний «карантин», який кілька десятків років поспіль регулярно оголошувався у лютому, був таким собі приємним доповненням до шкільних канікул. Тепер же визначити, де закінчується карантин і розпочинаються канікули, нелегко навіть спеціалісту.

Міністерство рекомендувало школам іти на канікули достроково — не з 26 жовтня, як планувалось, а на 10 днів раніше. Усе через значне поширення COVID-19. У Рівному вирішили частково дотриматися рекомендацій, а ось в області — проігнорували.

З 15 жовтня, попри міністерські рекомендації, в школах продовжиться навчання, адже в обласному управлінні освіти не вважають зараз статистику захворюваності на коронавірус критичною на Рівненщині.

Начальник управління Петро Коржевський пояснив:

— Цей навчальний рік доволі непростий. Маючи за плечима досвід організації дистанційного навчання, ми розуміємо, що його ефективність на порядок нижча від безпосередньої взаємодії вчителя та учня. Проаналізувавши рекомендації МОН, Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, статистику на рівні регіону, підтримуючи контакти із відділами освіти в ОТГ, керівниками навчальних закладів на місцях, ми рекомендуємо продовжувати в області навчальний процес у звичному режимі із дотриманням усіх необхідних безпекових норм. Якісний освітній процес — це стратегічне питання розвитку як регіону, так і цілої країни. Тому закликаємо не панікувати та належно організовувати навчальний процес.

В школах області канікули мають розпочатися за планом — з 26 жовтня і триватимуть до 30 жовтня. А ось в Рівному діти йдуть на канікули на тиждень раніше — з 19 жовтня, тобто з понеділка, і відпочиватимуть до 30 жовтня.

Міський голова Рівного Володимир Хомко зізнався, що це рішення приймали на засіданні комісії з питань техногенної безпеки на надзвичайних ситуацій, довго обговорюючи:

— Ми довго думали і вирішили, що канікули розпочнуться з понеділка, 19 жовтня. Тобто в четвер та п’ятницю діти все ще виходять на навчання. Ми вирішили дотриматися того, що рекомендує Кабмін.

Наразі в Рівному — 61 учень, хворий на коронавірус, та ще троє хворих дітей дошкільного віку. Дитсадки, до речі, поки працюватимуть у звичному режимі, з дотриманням протиепідемічних заходів.

Що стосується вищих навчальних закладів, то навчання продовжать за змішаною формою і постійно моніторитимуть стан захворюваності серед студентів та викладачів.

Дарина Гузенкова

Довідка РВ:

Станом на ранок вівторка, 13 жовтня, у Рівному — 1244 активних хворих на коронавірус, — розповів міський голова Рівного Володимир Хомко. Приріст кількості хворих становить 3,1%. У стаціонарі міської лікарні перебуває 129 рівнян, з них 9 медиків. Серед госпіталізованих 75 осіб — у тяжкому стані, до апарату ШВЛ під'єднано двоє людей. Загалом у стаціонарі лікарні є понад 200 місць. Амбулаторно лікується 1115 осіб. Тестування очікують 218 рівнян.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також