Кисломолочний сир — джерело корисних мінералів і мікроелементів. Крім того, він дозволяє швидко заповнити дефіцит білка в організмі. Проте користь сиру залежить від того, з чим він поєднується.
Дієтологи зазначають, що людям похилого віку бажано з'їдати 100-150 грамів сиру вранці. А от дітям і жінкам, які годують груддю, бажано відкласти вживання продукту до вечора. У цьому випадку в організм надійде достатня кількість білка для росту.
Збільшити користь сиру можна при його поєднанні з зеленню. В цьому випадку список корисних сполук, що входять до його складу, поповниться фолієвою кислотою і новими вітамінами.
Також сир добре поєднується з ягодами і сметаною. А ось додавати в кисломолочний продукт цукор, сіль і перець небажано.
Особливу небезпеку для організму представляє солодкий сир. Його вживання може призвести до порушення вуглеводного обміну і набору зайвої ваги.