З кулешем, колядками та козацькими забавами мешканці ЖК «На Щасливому» провели новорічно-різдвяні свята

1300 0

Ми у соцмережах:

З кулешем, колядками та козацькими забавами мешканці ЖК «На Щасливому» провели новорічно-різдвяні свята

Чи доводилось вам коли-небудь куштувати смачний козацький куліш? А пробували втримати в руках бодай півхвилини справжню булаву? Може, бачили і чули, як стріляє козацька гармата? Додайте до цього дійства різдвяний акомпанемент учасниці «Голосу країни. Діти» Катерини Качановської та народного фольклорного гурту «Барвінок». Тепер уявіть, що таке свято відбувається не десь у місті, а безпосередньо у вас у мікрорайоні. Не уявляєте? А дарма. Забудовник одного з найбільших і найсучасніших у Рівному житлових мікрорайонів «На Щасливому» вже давно набув слави такого, хто дбає не лише про якість житла, а й комфорт та дозвілля тих, хто це житло купує. Тому в центральному парку комплексу впродовж місяця відбулася низка новорічно-різдвяних дійств. Найменших мешканців та їхніх батьків вітали Дід Мороз, Снігуронька і казкові ельфи. А вінцем стало свято «Колядуймо із сусідами» 19 січня, на Водохреще.

Щойно на дворі почало сутеніти, як у центральному парку комплексу засвітили святкові гірлянди та ялинку, а неподалік від неї, ближче до альтанок, козаки місцевого товариства «Рівненська Січ Війська Запорозького» розбили табір. Поряд встановили музичну колонку, з якої лунали популярні народні колядки та щедрівки.

На Щасливому — 02

У величезному чані кипить справжній козацький куліш, аромат якого відчувається за кілька метрів. Поряд варять трав'яні чаї за старовинними українськими рецептами, готують запашний п'янкий глінтвейн, гуртуються козаки. Намагаємось вивідати рецепт приготування кулешу в отамана «Рівненської Січі Війська Запорозького» Олександра, однак той тільки віджартовується. Мовляв, щоб зварити таку страву, потрібно бути справжнім «запорожцем».

На Щасливому — 03

Неподалік вже інший козак прокричав «Увага!» і підпалив гніт справжньої старовинної гармати. Якась мить — і лунає гучний постріл, що сповіщає про початок свята. До цього моменту в парку «На Щасливому» вже зібралось кілька десятків місцевих мешканців.

На Щасливому — 04

— Різдвяні свята приносять чимало радості та мають безліч багатовікових традицій. Здавна у ці дні співають колядки, щедрівки, вертепи ходять від хати до хати з віншуваннями. Звідси й ідея такого заходу — познайомити, об`єднати тих, хто мешкає «На Щасливому», — розповідає організатор заходу Вікторія Власенко. — У такий невимушений спосіб наші мешканці зможуть не лише познайомитись, а й заколядувати. На території комплексу чудовий парк, в якому є все для того, щоб відпочивати цілими родинами разом з друзями.

На Щасливому — 05

Попри прохолодну погоду, люди прийшли разом із дітьми. Дружня, невимушена, в дечому навіть по-сімейному тепла, атмосфера не дає присутнім замерзнути. Охочим пропонують випити гарячого чаю з лісових трав та глінтвейну. Вже за якусь мить на імпровізовану сцену виходить заспівати кілька колядок та щедрівок… хто б ви думали? Учасниця популярного шоу «Голос країни. Діти» Катерина Качановська. Козаки припрошують смакувати звареним кулешем, жартома примовляючи: якщо страва вийшла смачна, то кухарю обов'язково мають налити чарку. Черга з охочих свідчить про те, що страва справді вийшла на славу.

На Щасливому — 06

Хтось в альтанках їсть куліш, хтось смажить шашлики на заздалегідь розпалених організаторами свята мангалах, а хтось пішов танцювати під пісні народного фольклорного гурту «Барвінок». Лунає ще один постріл гармати, і козаки влаштовують для всіх присутніх чоловіків конкурс на витривалість — пропонують втримати на витягнутій руці півхвилини справжню булаву. На вигляд вона ніби не важка, однак щойно береш у руки, розумієш, якою силою потрібно було володіти козакам, аби нею вміло користуватись. Один із козаків, аби розпалити азарт у присутніх, пригадує, як на якомусь із фестивалів дали потримати булаву німцю, бо той думав, що вона несправжня. Кажуть, іноземець впав і ледь носа не розбив.

На Щасливому — 07

Під час цього конкурсу «На Щасливому» обійшлося без травмованих. Хоча втримати булаву визначений час вдалося далеко не кожному. Більше двох годин свята пролетіли наче одна мить. Насамкінець козаки подарували всім святковий салют. А усміхнені обличчя присутніх вкотре довели, що справжнє сімейне щастя не потрібно шукати десь. Воно поряд. Воно у житловому комплексі «На Щасливому»!

Центр продажу квартир ЖК «На Щасливому»:

м. Рівне, вул. Лермонтова, 4-А

тел. 097-30-29-600, 098-83-22-840

Наш сайт: http://newcitydom.com

На Щасливому — 08

Реклама


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також