З маршрутки у Рівному — в реанімацію

2154 0

Ми у соцмережах:

З маршрутки у Рівному — в реанімацію

Ситуація, яка трапилася в неділю в маршрутці, що їхала з Радивилова, очевидно, з тих, коли, як кажуть, пояснити це можна лише жахливим збігом обставин. На вулиці Данила Галицького в Рівному під час руху автобуса двері зненацька відчинилися і пасажирка... випала з салону, вдарившись головою об асфальт. З тяжкою травмою голови 61-річну пані Марію, вчительку рівненського ліцею, госпіталізували до міської лікарні Рівного. Тепер поліція з’ясовує, що ж насправді стало причиною того, що з автобуса випала пасажирка.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— У неділю, 29 січня, до поліції надійшла інформація про інцидент на вулиці Данила Галицького. Пасажирка автобуса сполученням Рівне-Радивилів мала намір вийти з маршрутки на найближчій зупинці. Але з поки не встановлених причин вона випала під час руху маршрутки на асфальтне покриття через передні двері салону. Потерпіла отримала тяжку черепно-мозкову травму й мозкову кому. Її госпіталізували до лікарні. Водій автобуса — 38-річний житель колишнього Радивилівського району — був тверезий.

Віталій Харковець, заступник начальника обласного управління інфраструктури:

— Перевізник стверджує, що пасажирка після того, як маршрутка минула перехрестя, випадково натиснула на дверну ручку. Оскільки це автобус типу «Еталон», то двері там відчиняються вручну, а не механічно. Загалом в транспорті такого типу двері міцно зачиняються. Тому коли пасажири на них спираються, то вони самі не відчиняються. Для відкриття дверей людина має обов’язково натиснути на ручку.

Раніше з цим перевізником проблем не було. Більше того, він нещодавно став працювати на цьому маршруті. Поки що за тимчасовими документами, але ми готувалися укласти з ним договір. Звісно, що точні причини цього інциденту з’ясує поліція. Однак поки усе нагадує жахливий збіг обставин.

Юрій Демчук, перевізник:

— Зі слів водія, минувши перехрестя, він уже їхав до автовокзалу. Водій і сам добре не бачив, як все трапилося, бо стежив за дорогою. Пасажирка могла перечепитися в салоні, коли готувалася до виходу. Наразі важко сказати, чому вона під час руху автобуса схопилася за дверну ручку. Якщо жінка перечепилася у салоні, то вона могла відкрити двері ліктем. Оскільки в руках в жінки були сумки, то вона впала та вдарилася саме головою. Коли людина падає, то зазвичай старається прикрити голову та виставляє руки вперед. Однак в цьому випадку, на жаль, удар припав саме на голову.

Водій, коли побачив весь цей жах, був шокований. Він і досі не може працювати після цього інциденту. Каже, що дуже злякався. Одразу викликав «швидку» та поліцію. Уже після цього сповістив мене. Після ДТП ми з водієм поїхали до лікарні та очікували, коли цю жінку оперували. Бо на той момент її родичі ще не встигли приїхати, а людині була потрібна допомога. Я особисто придбав усі необхідні медикаменти, про які мені сказав лікар. Пізніше медики сказали, що операція закінчилася, а відділення зачиняється для відвідувачів — попросили прийти вранці. У понеділок на 9-ту годину я прибув до лікарні, то там уже зустрівся з дочкою та сином цієї жінки.

Андрій Нагорний, директор рівненського ліцею № 2:

— Наш колектив шокований тим, що трапилося. Знаю, що ситуація у нашої колеги важка. Навіть дуже важка. Можу сказати, що це дуже хороша вчителька. Дуже порядна як працівник і як людина. Вона завжди зібрана й спокійна. Хотілося б, щоб вона якнайшвидше одужала.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також