З міського бюджету вчителям Рівного щороку виділяють 30 мільйонів

858 0

Ми у соцмережах:

З міського бюджету вчителям Рівного щороку виділяють 30 мільйонів

Таку суму назвала заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська. Сума розподіляється між педагогічними працівниками «за престижність».

 «Заробітну плату вчителям за поділ класів, 20% за престижність, Рівне оплачує самостійно, з міського бюджету, хоча це повноваження держави. В рік ця сума становить близько 30 000 000 гривень», - заявила п.Кульчинська.

Вона обурилася заявою міністра фінансів Романа Єрмоличева, який в інтерв'ю "Укрніформу" повідомив, що в Україні на 36,2 тис. педагогічних ставок більше ніж має бути за розрахунками Мінфіну. І що органам місцевого самоврядування з цього приводу треба приймати управлінські рішення, тобто скорочувати педагогів.

«Можливо у міністерстві фінансів не всі знають, що педагогічні ставки залежать від:

- освітніх програм та кількості годин виділених на кожен предмет (вони затверджені Міністерством освіти);

- від кількості та наповненості класів учнями. Середня наповненість класів у місті становить 28,5 учня.

І тут є важливий момент. Існує документ Міністерства освіти, який говорить, якщо у класі більше 28 учнів то при вивченні української та іноземних мов, інформатики, клас поділяється на дві групи. Це потрібно для кращого розуміння та вивчення предмету школярами.

Відповідно, при поділі класів, кількість педагогічних ставок збільшується. То що і кого ми маємо скорочувати? Ви ж самі ввели норму поділу при наповнюваності більше 28 учнів. І навіть якщо ця норма буде зменшена до 20-25 учнів, це не змінить ситуацію в Рівному, бо загальна кількість школярів не зменшиться, і, відповідно, збільшиться кількість класів», - пише Галина Кульчинська.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також