З неплатників аліментів Рівненщини стягнули майже п’ять мільйонів гривень

797 0

Ми у соцмережах:

З неплатників аліментів Рівненщини стягнули майже п’ять мільйонів гривень

Від початку 2021 року працівники Державної виконавчої служби Рiвненської областi, завдяки застосуванню до боржникiв з аліментів тимчасових обмежень, встановлених чч. 9 та 12 ст. 71 Закону України "Про виконавче провадження", стягнули 4,8 млн грн.

 Нагадуємо, що до неплатників аліментів, у яких сукупний розмір заборгованість перевищує розмір платежів більше ніж 4 місяці (та 3 місяці для батьків важкохворої дитини), застосовуються тимчасові заборони у вигляді винесення постанов про обмеження боржника у праві виїзду з України, праві керувати автомобілем, праві користуватись зброєю та праві полювати.

«Державні виконавці Рівненської області винесли 3897 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржників зі сплати аліментів у праві виїзду за межі України, право керувати транспортними засобами, користуватися зброєю та полювати. Зауважу, що тимчасові обмеження знімаються у разі винесення державним виконавцем постанови про закінчення виконавчого провадження або погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі. Також боржник, який має заборгованість зі сплати аліментів, не може впливати на рішення про тимчасовий виїзд дитини за межі України», - Юрій Соценко начальник Управління примусового виконання рішень у Рівненській області.

Загалом цього року державні виконавці Рівненщини вже повернули  23,2 млн гривень аліментів на користь  4784 дітей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також