З ноутбуком на дивані. А про зарядний пристрій не забули?

196 0

Ми у соцмережах:

З ноутбуком на дивані. А про зарядний пристрій не забули?

Багато людей люблять влаштуватись із ноутбуком на дивані, не підключаючи його до зарядного пристрою. А для чого — сучасний лептоп може працювати від акумулятора більше п’яти годин! Але при цьому треба знати, що чим більше циклів «заряд-розряд» отримує акумуляторна батарея, тим швидше вона втрачає свої властивості і її доводиться міняти.

Дуже часто любителі використовувати ноутбук, лежачи на дивані, не замислюються про те, де зараз блок живлення? Часто він опиняється під ковдрою або чимось завалений. Але під час роботи він виділяє тепло. Конструкцією передбачено, що тепло віддається на корпус, а корпус охолоджується природним чином, але тільки якщо нічим не закритий. Тривалий перегрів блоку живлення може призвести до пошкодження елементів усередині.

Деякі користувачі впевнені: акумулятор потрібно повністю розрядити, а потім зарядити. І працюють за ноутбуком доти, доки він не відключиться. Але це неправильно. Хоч у ноутбуці є контролер заряду, який не дасть акумулятору повністю розрядитися, але не завжди він працює коректно. Найкраще ставити ноутбук на зарядку, коли залишається приблизно 10% рівня акумулятора, і не допускати глибокого розряду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також