З ока хлопця у Рівному витягнули гачок для риболовлі

893 0

Ми у соцмережах:

З ока хлопця у Рівному витягнули гачок для риболовлі

Лікарі спеціалізованого хірургічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні видалили з ока дитини гачок для риболовлі.

У спеціалізоване хірургічне відділення, яке надає невідкладну допомогу дітям з важкими пошкодженнями ока, у екстреному порядку був доставлений пацієнт 17 років з травмою лівого ока рибальським гачком.

При поступленні гострота зору правого ока: 1,0, гострота зору лівого ока: світловідчуття з неправильною світлопроекцією.
Особливість даної травми полягала в тому, що гачок був досить великих розмірів та мав збільшену вагу і в очне яблуко проникла досить велика його частина, що супроводжувалось внутрішньоочним крововиливом.

Позитивним моментом було те, що не був травмований кришталик та рогівка.

Під загальним знечуленням здійснено видалення гачка з очного яблука, проведено первинну хірургічну обробку склеральної рани з накладанням швів. Проводилось лікування з використанням антибактеріальних, протазапальних та регенеруючих препаратів . При виписці гострота зору правого ока: 1,0, гострота зору лівого ока: 0,6 з корекцією 0,8 повідомляє Рівненська обласна дитяча лікарня на своїй фейсбук-сторінці.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також