З партсписку — у депутати

1605 0

Ми у соцмережах:

З партсписку — у депутати

Половину депутатів Верховної Ради виборці обирали, голосуючи за партії. Хто з кандидатів від Рівненщини "заскочив" у парламент, закріпившись у виборчому списку своїх політичних сил?

Благодир — уже з мандатом Юрій Благодир, який перед виборами вийшов з лав Народної партії та домовився про 78-у позицію в списку Партії регіонів, уже може святкувати перемогу. За пропорційною системою від Партії регіонів за останніми даними обрано 73 депутати. Але слід зважити на те, що з десяток кандидатів з першої половини партсписку працюватиме у Кабміні, Адміністрації Президента, Раді нацбезпеки та інших органах влади, а відтак позбудуться депутатського мандату, давши дорогу до ВР наступним у списку кандидатам. Не має шансів бодай згодом потрапити до парламенту нинішній нардеп Павло Сулковський, який, нагадаємо, розмістився у списку Партії регіонів на 115-й позиції. А генерал-лейтенанту Миколі Краську замість сесій Верховної Ради доведеться й надалі відвідувати засідання обласної ради. 137-ме місце у списку — сумнівна для проходження у Раду позиція.

Прокопчук "пролітає" Уродженка Рівненщини та дружина політв'язня Юрія Луценка Ірина впевнено проходить у парламент з 15-го місця в списку ВО "Батьківщина". Так само, як і нинішній нардеп Олександр Абдулін (№28). А ось голові Рівненської облорганізації Юрію Прокопчуку цього разу закріпитися у прохідній частині списку рідної "Батьківщини" не вдалося. За пропорційною системою до Верховної Ради проходить 61 депутат, п.Прокопчук має лише 78 місце. На попередніх виборах Юрій Прокопчук потрапив до парламенту з 146-ї сходинки, втім, тоді усі 450 народних депутатів обиралися за списками — сьогодні ж половину мандатів отримають мажоритарники. Не судилося стати нардепами лідеру парторганізації "Фронту змін" Вадиму Сидорчуку (№94), депутату Сарненської райради Дмитру Якимцю (№198) та уродженцю Радивилівщини Юрію Гнаткевичу (№172).

Чугунніков в ударі Єдиним рівнянином, кого боксер Віталій Кличко зробив народним депутатом, виявився Віталій Чугунніков, член міськвиконкому та голова обласних "ударівців". Ця політична сила здивувала своїм дебютом, завівши у парламент за партійним списком 34 своїх представників. Однак цього недостатньо для голови виконкому облорганізації партії Олексія Муляренка (43-е місце у списку) та заступника Чугуннікова, Анатолія Сидорука (69-е місце).

Комуніст має шанс Зовсім трішки не вистачило млинівцю Віталію Коваленку, щоб представити у парламенті рівненських комуністів. Має 35-у позицію в списку, а до Верховної Ради проходить 32 кандидати. Однак не все втрачено — досить представникам КПУ домовитися хоча б про три посади у виконавчій владі, як начальник районного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві "вскочить" у крісло народного депутата. 77-ме місце у списку Комуністичної партії не залишило шансів Івану Краську, пенсіонеру з села Бережки Дубровицького району.

Рівненська "Свобода" — лише з мажоритарником Окрім мажоритарника Олега Осуховського, "Свобода" не матиме представників Рівненщини у парламенті. Депутату міської ради Олексію Бучинському 31-го місця виявилось недостатньо для отримання мандата народного депутата, так як і 50-го місця депутата Рівненської обласної ради Степана Молчана. Як відомо, за партійним списком до Верховної Ради проходять 25 кандидатів від ВО "Свобода".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також