- З початку вторгнення був лише єдиний варіант, що міг нас врятувати, - головнокомандувач Залужний

1218 0

Ми у соцмережах:

- З початку вторгнення був лише єдиний варіант, що міг нас врятувати, - головнокомандувач Залужний

З початку повномасштабного вторгнення українське військове командування думало, як зупинити російську армію, яка рухалася з усіх напрямків.

До кінця лютого генерали вичерпали усі ідеї, що можна було зробити у такій ситуації, розповів головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний у фільмі Дмитра Комарова « Рік. За кадром»:

- Весь комплекс заходів та роздумів наштовхнув нас на думку, що є лише один варіант. Лише він міг спрацювати. Цей варіант полягав у тому, що ми мали у найкоротший термін завдати противнику максимальних втрат і випустити з нього кров. Це було потрібно, щоб росіяни відмовилися від подальший дій на більшій території України. І це спрацювало.

Ми були вимушені залишати нашу територію, щоб витягнути противника, витягнути його тили й резерви. Якщо говорити просто, то ми вбивали росіян у тих місцях, де зупинялася їхня техніка й чекала дві доби, поки її приїдуть й заправлять.

Для цього Генеральний штаб кілька разів змінював конфігурацію підрозділів військ та системи протиповітряної оборони. Здебільшого, техніку переміщували вночі.

- У нас військові бригади могли перемістити із Закарпаття на Київщину, а потім на Херсонщину й кінець-кінцем опинитися на Одещині. Це був величезний комплекс заходів, а усі, хто брав у ньому участь, довгий час перебували у напруженні, - ділиться генерал.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також