З рівненського борошна не тільки хліб печуть

1372 0

Ми у соцмережах:

З рівненського борошна не тільки хліб печуть

Голова облдержадміністрації Василь Берташ відвідав підприємство "Рівнеборошно", яке є основним постачальником борошна для хлібопекарських підприємств області: 60 відсотків усієї хлібобулочної продукції в області випікають саме з їхньої сировини.

Загалом на Рівненщині є три борошномельних підприємства, які заготовляють зерно для потреб регіону. Цьогоріч, як і торік, власного продовольчого зерна Рівненщина матиме достатньо. Уже його зібрали 180 тисяч тонн при потребі 176 тисяч тонн. Причому хорошої якості, що підтверджують результати лабораторних досліджень. Олександр Горбатюк, гендиректор ПрАТ "Рівнеборошно", з цього приводу зауважив: "З кожним роком зерно додає в якості, з'являються нові сорти. Пригадую, ще десять років тому місцеве зерно годилося лишень для годівлі худоби. А хліб випікали з імпортної сировини, яку завозили, наприклад, з Канади чи Казахстану". До речі, борошно із пшениці, яка виросла на полях Рівненщини, використовує при виробництві своєї продукції й львівська кондитерська фірма "Світоч".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також