З Рівного у Болгарію відправили перший рейс з дітьми та матерями

5049 0

Ми у соцмережах:

З Рівного у Болгарію відправили перший рейс з дітьми та матерями

150 рівненських дітей та жінок до кінця тижня евакуюють до Болгарії. Вже відправили перший рейс в рамках спільного проєкту рівненської обласної асоціації футболу (РОАФ), футбольного клубу "Верес" та одного з українських туроператорів.

Діана Горшкова разом з мамою увійшли до першої групи рівнян, яких везуть за кордон в рамках програми гуманітарного захисту, повідомляє Суспільне.

- Хвилююся, бо ні разу в житті навіть за кордоном не була. Ми побачили на офіційній сторінці "Вереса", що евакуюють людей до Болгарії. Ми захотіли поїхати разом з іншими людьми. Заповнили анкету на сайті, подзвонили і нам пощастило, – розповідає рівнянка Діана Горшкова.

Жінкам та дітям, які забажали евакуюватися до Болгарії, треба було заповнити форму реєстрації, опубліковану на сайті обласної асоціації футболу. За словами віцепрезидента "Вереса" Михайла Волинця, таких заявок є вже півтори сотні.

- Цього тижня буде ще, як мінімум, два виїзди. У планах за цей тиждень відправити 150 дітей і жінок, які їх супроводжують. Не відкидаємо й футбольну тематику. Один з автобусів буде повністю з нашими юними футболістами та тренерами. Болгарська сторона обіцяє, що нададуть їм можливість там займатися футболом, – каже віцепрезидент "Вереса" Михайло Волинець.

Поїздка до Болгарії – результат спільної ініціативи РОАФ, ФК "Верес" та одного з туроператорів.

- У нас є партнерська співпраця з народним клубом "Верес", РОАФ: це і пальне, і автобуси. На сьогодні нема ніяких обмежень і пріоритетів – ні блатних, ні заброньованих місць. Всі, хто заповнив заявку на сайті, потрапляють у список. Відправляємо почергово, – розповідає голова футбольної асоціації Олексій Хахльов.

Витрати на дорогу, проживання і триразове харчування повністю беруть на себе учасники україно-болгарської ініціативи. Для людей усе це є безплатним.

- Сторона, що приймає, домовилася з готелями в курортах Болгарії. Це Сонячний берег, Золоті піски, Несебир, Святий Влас. Тендери вигравали готелі вищого рівня. Щоб виграти тендер, готель повинен мати понад три зірки, – каже представниця туристичної фірми Валентина Шардуба.

Вона додає: люди, які виїхали 21 березня, проживатимуть у п'ятизірковому готелі "Малі-Ермітаж" у Золотих Пісках. Наступна група рівнян, за словами Михайла Волинця, виїде в Болгарію 23 березня. Гуманітарна програма попередньо розрахована до кінця травня 2022-го року. Втім, за словами голови обласної футбольної асоціації Олексія Хахльова, у разі необхідності її термін можуть продовжити. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також