З «Васьою» на бампері до Європи не пустять

1777 0

Ми у соцмережах:

З «Васьою» на бампері до Європи не пустять

З 11 червня українці можуть перетинати кордон Євросоюзу без віз у закордонному паспорті. Але з собою потрібно мати певні документи. Які саме доведеться показувати митникам тим, хто подорожуватиме власним автомобілем, - у пораднику від Головного сервісного центру МВС.

vasya
Отож, для перетину кордону на своєму авто потрібно мати:
  • національне посвідчення водія, яке повинне відповідати міжнародним вимогам, зокрема, документ повинен мати термін дії;
  • розпізнавальний знак України на транспортному засобі;
  • договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що видане на особу, яка перетинає кордон;
  • державний номерний знак на авто.
Водіям також варто пам'ятати, що індивідуальні номерні знаки транспортних засобів дійсні лише на території України, за кордон потрібно виїжджати на державних номерних знаках.
Якщо права власності на транспортний засіб немає, доведеться оформити документи для поїздки за кордон. Для цього потрібна заява власника транспортного засобу або документ, що підтверджує право користування і (або) розпорядження транспортним засобом. Особам, що здійснюють поїздку за кордон, на період подорожі видають свідоцтво про реєстрацію на їхнє ім'я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника транспортного засобу, і документи, які підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, зберігаються у сервісному центрі МВС. Що необхідно для подорожі за кордон на автівці (інфо) Важливо! Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію підлягає поверненню відповідному сервісному центру МВС не пізніше 10 днів після повернення з-за кордону. Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються. Детальну інформацію про організацію поїздки за кордон на транспортному засобі можна знайти на сайті hsc.gov.ua, отримати консультацію – за номером (044) 290-18-99 або на офіційній Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також