З вересня в Білорусь без паспорта не пустять

1088 0

Ми у соцмережах:

З вересня в Білорусь без паспорта не пустять

Для українців, які в'їжджають в Білорусь з 1 вересня, необхідно при собі мати закордонний паспорт. Скасування так званого безвізу між країнами вступає в силу на підставі постанови Кабміну "Про часткове призупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян".

 Про це повідомляє інформаційне агентство ASPI з посиланням на пресцентр Дежприкордонслужби в п'ятницю, 21 серпня. Зазначається, що таким чином уряд України подбав про безпеку своїх громадян. Аргументом є, в тому числі, втрата в Білорусі українського паспорта. В ДПСУ повідомили, що в разі втрати за кордоном внутрішнього паспорта ідентифікація громадян України закордонними установами є тривалою і складною.

Ще одним "бонусом" такої постанови є підвищення швидкості проходження прикордонного контролю кожного громадянина, оскільки інформація із закордонних паспортів зчитується автоматичними рідерами. Також зазначена і низька ймовірність підробок закордонних паспортів.

У ДПСУ повідомили, що українці, які проживають на території Білорусі, можуть за оформленням паспортів звернутися в українське посольство в Мінську і консульство в Бресті. Разом з тим наголошується, що повернення в Україну громадян за внутрішнім українським паспортом після 1 вересня буде також можливим.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також