З військовослужбовців - у менеджери

2235 0

Ми у соцмережах:

З військовослужбовців - у менеджери

Завершилося навчання групи військовослужбовців, яке проводиться за фінансової підтримки НАТО в рамках Програми «Україна - НАТО з перепідготовки військовослужбовців».

3 н

До Рівного приїхав представник НАТО Альберт Бін (на фото ліворуч)
Замість зборів та стрільб на полігоні військовиків і рятувальників два місяці навчали азів економіки, менеджменту і маркетингу. Адже в рамках співпраці з Україною Північноатлантичний Альянс допомагає мобілізованим бійцям і тим військовослужбовцям, які залишають службу, адаптуватися до цивільного життя. А найбільші труднощі для них - це пошук роботи. У Рівненській області цю програму реалізовують уже сім років поспіль завдяки підтримці місцевої громадської організації «Маркетинг-центр «Менеджер». До реалізації даного проекту було залучено провідних викладачів Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та НУВГП. 1
Випускники програми НАТО-Україна
Під час навчання офіцери запасу опановували навички управління персоналом, основи економіки, менеджменту та тонкощі ведення власного бізнесу. Завершальним етапом була підготовка випускної роботи з проблем маркетингу, менеджменту та основ бізнесу. Одразу після захисту своїх робіт 20 випускників отримали документ про проходження курсів - свідоцтво про підвищення кваліфікації КНЕУ ім. В. Гетьмана, яке кожному із слухачів особисто вручив представник офісу НАТО, доктор Альберт Бін. У вітальному слові він зазначив: - Країни-члени Альянсу розуміють важливість такої співпраці з Україною, тому вже багато років фінансують цю програму. За весь період її реалізації в Україні підвищили кваліфікацію близько 8 тисяч військовослужбовців. - Немало з тих, хто був на цій перепідготовці, пройшли горнило АТО, - розповідає випускник курсів, староста групи, полковник запасу Микола Тарасов. - Викладачі не тільки ділилися з нами «сухими» знаннями, а й своїм досвідом ведення власної справи. Після завершення кожної лекції вони запитували, на чому більше акцентувати увагу під час наступного заняття. Одних більше цікавила бухгалтерська справа, а інші хотіли дізнатися про контроль за персоналом та проведення інвентаризації. Як тільки один з роботодавців дізнався, що я проходжу такі курси підвищення кваліфікації, то одразу запропонував мені роботу. Отож після отримання диплома я одразу йду на підприємство у відділ кадрів.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також