За 10 хвилин на пожежу в Квасилові, рятувальники з Рівного не доїдуть

584 0

Ми у соцмережах:

За 10 хвилин на пожежу в Квасилові, рятувальники з Рівного не доїдуть

На засіданні міськради начальник Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС Віктор Бабак заявив, що рівненські рятувальники не встигають дістатися на виклик до Квасилова за 10 хвилин, як це передбачено нормами пожежної безпеки.

Про це повідомляє Суспільне.

З 2021-го року, після реформи децентралізації, Квасилів належить до однієї громади із Рівним і якщо раніше до селища, як до населеного пункту, рятувальникам потрібно було доїжджати за 20 хвилин, то зараз як і у місті - за 10.

У Рівному розташовані три пожежно-рятувальні частини. На вулиці Гетьмана Полуботка, на Млинівській і на Степана Дем’янчука. Остання частина частково обслуговує Рівненський район, зокрема, і Квасилів.

За словами Віктора Бабака, Квасилову не вистачає добровільної пожежної команди. Він пояснив:

"Органи місцевого самоврядування повинні створювати свої команди і це за основу взято європейський досвід. Сільським радам, які утворили нові пожежні команди і підтримують їх бюджет, ми безкоштовно передаємо техніку, яка була у нас в користуванні. Готові працювати з громадою щодо облаштування такої добровільної команди в Квасилові чи на околиці міста, яка буде забезпечувати виїзди".

Ідею створення пожежного депо та добровільної бригади, яка обслуговуватиме Квасилів, підтримала і староста селища Віта Кисільова, але жінка вважає, що реалізувати це дуже складно, найперше – фінансово.

Як повідомила вона Суспільному, на будівництво пожежного депо потрібні мільйони, а чи їх виділять з міського бюджету - невідомо.

Крім цього, Віта Кисільова зазначила, що наразі місце для дислокації депо немає і на якій би ділянці в перспективі воно могло розташовуватися – сказати не готова.

А от щодо реалізації ідеї створення саме добровільної пожежної команди з пожежниками-волонтерами, то поки староста вважає таку перспективу малореальною:

"Так, як закордоном, щоб це у людей ніби хобі – в нас такого мало. Людям потрібно платити за їхню роботу. Будь-яка робота повинна бути оплачуваною. А на неоплачувану роботу, я думаю, не знайдеться хтось додатково брати на себе якусь відповідальність. Це тільки на зарплати", – вважає староста Квасилова.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також