За Авруку не домовилися, Булизі не пощастило

1573 0

Ми у соцмережах:

Олександр Булига

Два кадрових питання мала вирішити Рівненська обласна рада на останній сесії — і не змогла. Голосів не вистачало ні за призначення головного лікаря тубдиспансеру, ні за контракт з директором обласного краєзнавчого музею.

Перед голосуванням за контракт з переможцем конкурсу на посаду керівника Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру Федором Аврукою фракція БПП на першому пленарному засіданні 14 червня попросила перерву.

Федір Аврука

Як подейкують, призначення хірурга обласної дитячої лікарні на керівну посаду лобіює його нинішній начальник — головний лікар дитячої лікарні та депутат від БПП Віталій Бойко, який свого часу керував обласним управлінням охорони здоров’я. Проте противників такого призначення більше, аніж прихильників.

Віталій Бойко

На перерві БПП вдалося домовитися з «Батьківщиною» та отримати підтримку радикалів, проте голосували у цих фракціях не всі — і чотирьох «за» не вистачило.

Натомість проти призначення Федора Авруки активно виступають УКРОП та «Свобода», підтримані «Конкретними справами» та позафракційними депутатами. Наполягають на тому, що Федір Аврука не подав усіх документів на конкурс, а тому не міг у ньому взагалі брати участь.

Лідерка фракції УКРОП Діана Гордійчук

Проте є й інші причини — депутати підтримують конкурента п.Авруки, який програв йому на конкурсі в один голос — Юрія Лазаревича, голову правління ГО «Мережа сто відсотків життя Рівне». Домовлятися за призначення на цей раз фракції будуть не лише кулуарно — суди почали розгляд справи проти рішення конкурсної комісії.

Юрій Лазаревич

На пленарному засіданні 19 червня голосів за п.Авруку знову не вистачило. Найімовірніше, підписання контракту затягнеться у часі, як у випадку, наприклад, з Олександром Булигою, якого вже рік не призначають на посаду директора обласного краєзнавчого музею.

Пану Булизі, який виграв конкурс на посаду торік, на засіданні 14 червня вже мало вистачити «за», проте на голосування частина депутатів розійшлася, і одного голосу Булизі знову забракло. Не допомогли і два повторних переголосування.

Працівники музею вийшли з сесійного залу, ганьблячи депутатів, яких після обіду залишилося настільки мало, що не вистачило «за» навіть на технічні питання, як-от на реорганізацію обласних ліцеїв. Вперше за довгий час сесію облради довелося розбивати на два пленарних засідання, друге призначили на 19 червня, на яке не прийшла третина депутатів. Хоча більшість питань були проголосовані, Олександру Булизі вкотре не вистачило кількох "за".

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також