За дитину із черги в Рівному доплатять приватному дитсадку

1153 0

Ми у соцмережах:

За дитину із черги в Рівному доплатять приватному дитсадку

Міська рада затвердила процедуру фінансової компенсації за дітей, яким забракло місця в комунальних дитсадках. Зменшити чергу в комунальні дитсадки вирішили за допомогою приватних. Головна вимога для закладу на отримання компенсації — ліцензія. А такий документ поки що має лише один приватний дитсадок у Рівному.

Катерина Сичик, заступниця начальника міського управління освіти:

— Торік 600 дітям віком до 6 років не вистачило місць у дитячих садочках Рівного. Щоправда, є діти, які не залишаються у дитячих садочках на сон та обід, після занять їх забирають додому батьки. Але ситуацію з браком місць у дитсадочках потрібно було якось вирішувати. Ще у 2019 році до нас звертався дитячий садочок, що у мікрорайоні «На Щасливому», проте тоді не було відповідного закону. Як тільки ухвалили, то ми вирахували мінімум, який встановлений на виховання однієї дитини — вийшло 32 400 гривень на 2021 рік, тобто 2 700 гривень за одну дитину в місяць. Саме цей показник ми вирішили використовувати. Для того, щоб приватний заклад міг отримати компенсацію з бюджету, він має бути зареєстрований на території Рівненської ОТГ, мати ліцензію. Процедура переведення дітей з черги у приватний дитячий садочок буде наступною: приватний заклад надає певну кількість вільних місць, укладається договір між управлінням освіти та закладом, батькам видається спеціальна довідка про брак місць в електронній черзі та все це перевіряє комісія. Лише після усіх погоджень за дітей надаватиметься компенсація міською радою будь-якому приватному дитячому садочку.

Олександр Третяк, міський голова:

Тепер батьки, як платники податків, мають можливість обирати, куди вони хочуть віддавати своїх дітей — у комунальні дитсадки чи у приватні. Це допоможе розвинути конкуренцію та поліпшити якість дошкільної освіти в місті. Надіюсь, що у нас з’являтиметься все більше приватних дитячих садочків, які матимуть ліцензії.

Наразі міське управління освіти веде перемовини з приватним дитячим садочком «Baby Land» в мікрорайоні «На Щасливому». Попередньо відомо, що заклад може надати близько 130 місць для дітей у групах.

Якщо говорити про оплату, то виховання 5-річної дитини з 8-ї ранку до 19-ї вечора з чотириразовим харчуванням тут коштує 8 500 тисяч гривень на місяць. Якщо без харчування, то 6 тисяч гривень. Неповний день — з 8 до 12:30 — обійдеться у 4 500 гривень. До цієї суми потрібно буде ще додати 85 гривень на день за дворазове харчування. У приватному закладі нам пояснили, що про компенсацію за виховання дітей можна розраховувати лише з вересня, коли будуть укладені угоди з міською владою.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також