За добу шахраї на Рівненщині ошукали вісьмох жертв

3223 0

Ми у соцмережах:

За добу шахраї на Рівненщині ошукали вісьмох жертв

Зловмисники ошукали жителів Рівненської області на майже 60 тисяч гривень. За усіма фактами триває досудове розслідування.

Один із випадків трапився із 39-річною рівнянкою. Учора близько 20-ї години до поліції надійшло повідомлення, що невідома особа, представившись працівником банку, ошукала її на 25 600 гривень.

Поліцейські встановили, що близько 14-ї години на її мобільний зателефонував невідомий, нібито зі служби безпеки фінанустанови, що саме зараз із її рахунку здійснюються оплати, та запитав, чи підтверджує вона ці операції. Вона відповіла, що ні, та зателефонувала на гарячу лінію вказаного банку. Вона не встигла сконтактувати із оператором, як пролунав дзвінок із невизначеного номера. Зловмисник запевнив, що попередній дзвінок не фейковий і це реальний банківський працівник. Заявниця назвала дані картки, після чого і виявила відсутність заощаджень.

А до відділення поліції № 7 (м. Корець) о 14:30 надійшло повідомлення 25-річного жителя Корця, що до нього зателефонував невідомий чоловік та запропонував дешеве пальне. Шахрай запевнив, що на місцевій АЗС пройшов переоблік та є дешеве пальне, але щоб отримати талони, необхідно терміново його оплатити. Така пропозиція зацікавила чоловіка, тож на вказані мобільні номери він переказав майже 9 тисяч гривень. Замість дзвінка із інформацією куди прийти по талони — дзвінок, з насмішкою, що його обманули.

Крім того, за минулу добу у Рівненській області зареєстровано іще шість подібних випадків.

За усіма фактами шахрайств дізнавачі розпочали досудові розслідування. 

Поліція вкорте наголошує: не поспішайте здійснювати оплати та дійте «холодним розумом». Насамперед перевірте отриману інформацію, адже шахраї зазвичай хороші психологи, здійснюють на потерпілих тиск, запевняють у значній економії, втім, завжди просять передоплату.

У випадку подібних телефонних дзвінків «банківських установ» перервати розмову, з’ясувати все в оператора колцентру за номером, вказаним на звороті картки. Можна також звернутися безпосередньо у відділення, де відкрито рахунок, зробити запит через систему інтернет-банкінгу або зателефонувати на спецлінію 102. Будьте пильні та не потрапляйте «на гачок» аферистів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також