За фактом масового отруєння на Здолбунівщині відкрито кримінальне провадження

1278 0

Ми у соцмережах:

За фактом масового отруєння на Здолбунівщині відкрито кримінальне провадження

Із діагнозом гострий гастроентероколіт до Здолбунівської центральної районної лікарні станом на 14 годину 16 липня госпіталізовано 47 осіб, серед яких — дев’ятеро неповнолітніх. Спалах інфекції стався після святкування минулих вихідних днів народжень і весілля в кафе "Гурман" селища Мізоч.

За фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження слідчі Здолбунівського відділення поліції встановлюють усі обставини події та осіб, причетних до вчиненого злочину. Санкція статті передбачає максимальну покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років.

Стан пацієнтів, переважна більшість із яких — жителі Здолбунівського району, лікарі оцінюють як середньої тяжкості. Загрози їхньому життю немає, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Фахівці обласної держпродспоживслужби учора перевірили кафе "Гурман". І виявили низку порушень, – повідомив Суспільному начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства в області Василь Тонконоженко.

Зокрема, працівники не мали медичних книжок. Не було також документів, які б підтверджували якість продуктів, з яких готували страви. Не виявили також під час перевірки ані страв, ані сировини, з яких їх готували. А сама кухня не розрахована на ту кількість відвідувачів, які у суботу-неділю перебували в закладі, а це майже 130 осіб. Також, зі слів Василя Тонконоженка, виявили, що кафе "Гурман" – це новий заклад у Мізочі і досі працював самовільно. Наразі його закрили.

Там було і весілля, і святкування дня народження. Було три різні компанії. Там була, наче, й інша область, ми з’ясовуємо. Бо тільки вчора ввечері почали поступати. Тому поки з’ясовуємо. На сьогоднішній день госпіталізовано 40 осіб. з них – 9 дітей. І 5 хворих лікується амбулаторно. Стан середньої важкості, у них відмічаються спільні симптоми – пронос, блювота, температура тіла до 40 градусів. Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт. Причини спалаху зараз встановлюються, – прокоментував завепідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

– Коли ми прибули, то вже не було ні готових страв, ні сировини, тому не змогли відібрати. Але виявили низку порушень. Крім того, що воно не зареєстроване, не надали документів документів, які засвідчили безпечність продуктів, не надали медичних книжок працівників. Відібрали воду, подивимося, яка та вода в них була. Даний об’єкт із вчорашньго дня не працює. за нашим обстеженням виписаний припис і буде протокол на порушники, відсторонили працівників до проходження медогляду і надання нам відповідних медичних книжок,розповів начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства в області Василь Тонконоженко.

Журналісти Суспільного побували сьогодні зранку, 16 липня, у Здолбунівській райлікарні. Серед пацієнтів інфекційного відділення також є наречений. Він розповів, що сам він із Шумська, Тернопільської області. І на весілля в Мізоч приїжджали його родичі. 30 із них наразі перебувають у Шумській лікарні.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також