За їзду «без прав» рівнянин заплатить понад 40 тисяч гривень

690 0

Ми у соцмережах:

За їзду «без прав» рівнянин заплатить понад 40 тисяч гривень

21-річний Ярослав П. систематично попадався поліції за кермом авто, хоча він не мав права керувати транспортом, бо ніколи не отримував водійського посвідчення.

Його затримали вночі, 9 травня, за кермом автомобіля Renault Megan. 

За цей рік чоловік не вперше скоїв аналогічне порушення, отож на нього склали адмінпротокол за ч.5 статті 126 КУпАП (повторне протягом року вчинення правопорушень, передбачених частиною 2-4 цієї статті). Дубенський суд оштрафував Ярослава П. на 40,8 тис. грн та на п'ять років заборонив йому сідати за кермо.

З цим рішенням 21-річний чоловік не погодився та подав апеляцію. Не заперечуючи фактів керування автомобілем без посвідчення водія, просив скасувати постанову райсуду, визнавши його винним у вчиненні правопорушення та застосувати штраф, але без позбавлення права керування транспортними засобами.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила, що скаргу водія не задовольнили:  

- Відхиляючи апеляційну скаргу, суд апеляційної інстанції не знайшов підстав для її задоволення, оскільки ч.5 ст. 126 КУпАП містить безальтернативну санкцію, яка не передбачає можливості адміністративного стягнення без позбавлення порушника права керування транспортними засобами, – йдеться у повідомленні.

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також