За кілометр до кордону з Білоруссю на Рівненщині цивільним ходити заборонено

4472 0

Ми у соцмережах:

За кілометр до кордону з Білоруссю на Рівненщині цивільним ходити заборонено

Прикордонники кажуть: не видно, щоб ворог збирався у наступ, але треба не втрачати пильності.

В останні дні військові, які охороняють кордон Рівненщини з Білоруссю, провели у стані посиленої бойової готовності. Бо з того боку кордону спостерігаються активні навчання білоруських військовиків. Що це насправді — підготовка до наступу чи лише демонстрація сили?

Віталій Коваль, голова Рівненської ОВА:

У зв’язку з військовими навчаннями у Білорусі я відвідував прикордонні райони на півночі Рівненщини. Скажу, що Збройні сили України готові дати відсіч будь-якому ворогу. Взагалі останнім часом почастішали випадки нагнітання ситуації з боку Білорусі. Однак наші військові уже звикли до цих провокацій. Вже давно усі наші позиції обладнано необхідною технікою. Поки наші військові надійно прикривають кордон, то Рівненщина продовжує виконувати функції тилу. Важливо, щоб промисловість області та сільське господарство працювали. Зараз активно триває посівна кампанія. У минулому році на Рівненщині був рекордний збір зернових — 1 мільйон 650 тисяч тонн зернових. Таке у нас вперше за 30 років незалежності. У цьому році плануємо зібрати не менше.

Юрій Шахрайчук, начальник прес-служби 9-го прикордонного загону імені Січових Стрільців:

Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована. Проблем, які б впливали на безпеку державного кордону на Рівненщині, поки немає. Зі сторони Білорусі ми не спостерігаємо великого скупчення військових та техніки. Тобто не видно, щоб ворог збирав сили, які можуть наступати на територію України. На мою думку, противник зараз демонструє свою присутність на державному кордоні. Але якихось ударних формувань навпроти Рівненщини не спостерігається. Мешканці прикордонних районів області налаштовані патріотично та готові захищати свій край. Зараз усі пункти пропуску на кордоні з Білоруссю закриті. Додатково начальником прикордонного загону були запроваджені режимні обмеження. Вони полягають в тому, що цивільним забороняються будь-які пересування в смузі завширшки до одного кілометра поблизу лінії державного кордону. Не стосується це населених пунктів, які безпосередньо прилягають до лінії державного кордону.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також