За колабораціонізм у Рівному засудили народну артистку України

95288 0

Ми у соцмережах:

За колабораціонізм у Рівному засудили народну артистку України

Рівненський апеляційний суд заочно засудив народну артистку України Ружену Рубльову

57-річна уродженка селища Асканія-Нова Херсонської області Ружена Рубльова проживала в Херсоні. Почесне звання народна артистка України вона отримала у березні 2021 року і до тимчасової окупації м.Херсон працювала в обласному академічному музично-драматичному театрі ім.М.Куліша.

Після звільнення обласного центру Збройними силами України втекла із росіянами на лівий берег Херсонщини.

Відомо, що обвинувачена брала участь у мітингу-концерті в Москві з нагоди приєднання до Росії Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей. Колаборантка, усвідомлюючи окупаційні дії країни-агресора проти України та її населення, у супроводі хору військ національної гвардії РФ виконувала пісню у підтримку дій влади та військ РФ

Суд першої інстанції цьогоріч  26 березня проголосив артистці вирок: її було визнано винуватою за ч.6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, та призначено  10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у сфері культури впродовж 12 років, з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна.

вирок др Рівненського апеляційного суду оскаржила захисниця обвинуваченої, призначена державою відповідно до міжнародно-правових вимог. Вона наполягала на скасуванні вироку та закритті кримінального провадження у зв’язку з відсутністю в діях херсонки події та складу правопорушення.

Проти задоволення апеляційних вимог захисниці виступив прокурор та зауважив, що обвинувачена належним чином повідомлена про день та час засідання в Рівненському апеляційному суді, а також нагадав, що у ході спеціального досудового розслідування та здійснення спеціального судового провадження встановлено, що Ружена Рубльова неодноразово брала участь у мітингах-концертах в Москві на підтримку дій окупаційної влади Росії, організованих з нагоди приєднання тимчасово окупованих українських територій до складу Росії. А також зазначив, що після окупації Херсона окупаційна влада «підвищила» обвинувачену до посади директорки «Херсонського обласного російського академічного музично-драматичного театру». Просив оскаржуваний вирок залишити без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення.

Рівненський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисниці, залишивши вирок місцевого суду без змін як законний та обґрунтований, згідно з яким призначене покарання є достатнім для обвинуваченої за вчинення колабораційної діяльності, що підриває інтереси та національну безпеку держави Україна.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також