За кордон - без тесту на COVID-19: куди поїхати восени на відпочинок

1318 0

Ми у соцмережах:

За кордон - без тесту на COVID-19: куди поїхати восени на відпочинок

Перед тим, як їхати за кордон, варто ознайомитися з правилами держави, що приймає

Щоб полетіти під час пандемії коронавірусу в ту чи іншу країну, потрібно знати деякі нюанси, а головне - чи треба здавати до і після перельоту тести на COVID-19 та перебувати на самоізоляції. Про ТОП-5 країн для відпочинку восени розповідає Obozrevatel.

Туреччина

Під час пандемії коронавірусу Туреччина стала найбільш затребуваною країною для відпочинку, оскільки після прильоту держава не вимагає тесту на COVID-19. Однак туристи, які хочуть відпочити тут восени, повинні мати із собою страховку, що покриває витрати в разі інфікування коронавірусом. Крім того, не потрібно проходити самоізоляцію, оскільки Туреччина належить до країн "зеленої" зони.

Албанія

Ця держава дозволила українським туристам подорожувати під час пандемії коронавірусу без обмежень. Також по прильоту в Албанію не потрібно здавати ПЛР-тест і перебувати на самоізоляції.

Мальта

Восени українцям можна вирушити на Мальту, оскільки там дозволяють в'їжджати в країну громадянам без надання негативного результату ПЛР-тесту. Крім того, не потрібно перебувати на самоізоляції за умови, що туристи прибули з країни, включеної мальтійською владою в список безпечних держав.

Чорногорія

Ця країна відкрита для українських громадян, а також туристів із країн "зеленого списку" і не вимагає ПЛР-тесту. Однак якщо ви прибули з держав "жовтого списку", то зобов'язані надати негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 години до в'їзду в країну, або надати позитивний тест на антитіла.

Сербія

Відпочити восени за кордоном без тесту на COVID-19 можна і в Сербії, оскільки ця країна відкрита для українських мандрівників. Однак є кілька умов: якщо ви по приїзду в Сербію перетинаєте кордон країни з боку Північної Македонії, Болгарії, Хорватії, Румунії чи Болгарії, тоді необхідно мати із собою довідку про негативний результат ПЛР-тесту.

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також