Водія березнівської маршрутки, в якій билися пасажири, похвалила Укртрансбезпека

3924 1

Ми у соцмережах:

Водія березнівської маршрутки, в якій билися пасажири, похвалила Укртрансбезпека

Маршрутка «Березне-Рівне» стала відомою на всю Україну. Тисячі переглядів набрало аматорське відео, на якому пасажири маршрутки — чоловіки і жінки — б’ють одне одного кулаками та сумками, перелякані діти плачуть і просяться «на таксі», а водій намагається всіх розборонити.

Інцидент трапився 17 червня, коли багато хто повертався від рідних та з відпочинку на місцевих озерах до Рівного. Маршрутка «Березне-Рівне», за відгуками пасажирів, була переповнена, і коли водій зупинився неподалік Рівненського полігона у Костопільському районі підібрати ще пасажирів, що стояли на трасі під спекою, чоловік у салоні почав не впускати нікого у двері.

Спершу пасажири лише сварилися, потім почали штовхатися, а за кілька хвилин бійка між кількома чоловіками та двома жінками продовжилася надворі. Чоловіки напідпитку штовхалися, а ось дві пасажирки добряче били одна одну сумками та кулаками, зокрема по голові. Дитина забіяк намагалася розтягнути дорослих, інша плакала і просилася покинути маршрутку та їхати на таксі, а під час того, як конфлікт перейшов у бійку, стали перелякано верещати й інші діти у маршрутці.

Водієві вдалося конфлікт залагодити і таки довезти всіх пасажирів до Рівного. Зі скаргами до поліції не звертався ніхто, проте оскільки відео «розповзлося» Інтернетом, непрохана слава змусила водія звітувати перед перевізником та Укртрансбезпекою.

Маршрутка їхала регулярним рейсом Березне-Рівне, — розповідає начальник управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Микола Коваленко. — До Костополя «Еталон» був з багатьма порожніми місцями, опісля людей у салоні стало більше, проте позаду ще були вільні місяця, тож водій нічого не порушив, зупинившись підібрати ще пасажирів. Він не помітив, що пасажири, які сіли раніше, були напідпитку, хоча, за правилами, міг би відмовити п’яним у наданні послуги. Коли ж водій призупинився на зупинці, де виник конфлікт, і у салон почали заходити люди, виявилося, що пасажири надворі і в салоні знайомі. Між ними виникла сварка, яка згодом переросла у бійку. Водію варто віддати належне: він зумів утихомирити конфлікт. Йому варто було б викликати поліцію, можливо, але тоді рейс би затримався. З боку водія та перевізника порушень у цій ситуації не було.

За словами п.Коваленка, на міжобласних та приміських перевезеннях, маршрут яких більше 50 кілометрів, водії не мають права брати пасажирів більше, аніж сидячих місць. Якщо відстань до 50 кілометрів на приміському маршруті, то можуть бути стоячі місця, але не більше, аніж передбачено виробником автобусів. В «Еталоні», який має 28 сидячих місць, наприклад, загалом може їхати не більше 40 пасажирів, тобто «стоячих» може бути 12.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також