За місяць у браконьєрів Рівненщини відібрали 8,5 кіло риби

677 0

Ми у соцмережах:

За місяць у браконьєрів Рівненщини відібрали 8,5 кіло риби

А ще - 39 знарядь лову і один човен.

Як розповідають у Рівненському рибоохоронному патрулі, під час проведення рейдів протягом травня було викрито 46 порушень природоохоронного законодавства.
Накладено штрафів на суму 2261 гривню та нараховано збитків на суму 13022 грн. Однак улов у порушників знаходили не завжди.

 - Для прикладу, 4 травня на Хрінницькому водосховищі поблизу с. Вербень було виявлено громадянина, що здійснював вилов з використанням промислового знаряддя лову – сітки. Риби спіймати не встиг. Проте такі дії класифікуються за ч.4 ст.85 КУпАП, про що на місці були складені відповідні адмінматеріали, - пояснюють інсектори.

Загалом же за місяць у горе-рибалок вилучили 8,5 кг риби.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог законодавства.
 
 - Вкотре нагадуємо, що 20 травня закінчилася нерестова заборона на річках Рівненщини. Проте нерестова заборона продовжується і триватиме по 10 червня (включно) на озерах і водосховищах та по 30 червня (включно) в придаткових водах річок (стариці русел, заплави). Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою виключно з берега.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також