За обіди в дитсадках Рівного — на 10 гривень більше

860 0

Ми у соцмережах:

За обіди в дитсадках Рівного — на 10 гривень більше

Цього року батьки дошкільнят віддаватимуть із сімейного бюджету більше грошей за харчування у дитячих садках. Нещодавно вихователі їм повідомили, що з 1 січня оплата зростає до 55 гривень за день за одну дитину віком 4–6 років. Але батьки з цієї суми заплатять 70% — тобто 38,5 грн., а решту доплатять з міського бюджету. Для малюків віком від 1 до 4 років «стіл» подорожчає до 45 гривень.

Розпорядження про це підписав міський голова Олександр Третяк ще 20 грудня торік. Причин подорожчання чиновники не пояснюють, але зрозуміти можна — через війну зросли в ціні чимало продуктів. Зате за ці гроші малюкам пропонують триразове харчування. Наприклад, на сніданок дадуть кашу або омлет, гарячий напій, бутерброд з сиром чи яблуко, а на обід — суп, котлету, мафіни чи рибні палички з гарніром та салат з соком чи компотом. А після денного сну дітям готують на підвечірок каші або пудинги. Якщо ж в цей час лунає повітряна тривога або на кухні немає електрики через відключення, дітей пригостять печивом.

Востаннє харчування у дитячих садках дорожчало рівно рік тому, у січні 2022-го. Тоді для малюків у старших групах встановили денну норму у 45 гривень, а для молодших — 35.

А що з обідами для школярів? Батьки школярів кажуть, що поки не отримували жодних повідомлень про те, що харчування може подорожчати. Бо якщо дитячі садки нині працюють у звичному режимі повний день, то усі міські ліцеї й гімназії ще на канікулах — до 16 січня.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також