У Рівному за парту чи онлайн?

1343 0

Ми у соцмережах:

У Рівному за парту чи онлайн?

Рівненські батьки матимуть право вибору — будуть учні з 1 вересня дивитися уроки на екранах смартфонів чи все-таки ходитимуть до школи. Адже не всі родини вважають шкільні укриття достатньо надійними і хочуть залишити дітей вдома. Повідомити свою думку директорам шкіл батьки мають до кінця липня. А вже від цього залежатиме, як Рівне розпочне навчальний рік.

Богдан Турович, начальник міського управління освіти:

— Відповідно до рекомендацій ДСНС і Міністерства освіти, в тих закладах, де є укриття чи сховища, можна розпочати навчання в очному форматі. А учні тих закладів, які не мають укриттів і сховищ, будуть навчатися онлайн. Нам треба знати, яка кількість таких дітей у Рівному. Тому директори усіх шкіл отримали завдання протягом цього тижня провести опитування батьків: в якому форматі будуть навчатися діти першого вересня? Опитування будуть проводити класні керівники у вайбер-групах. Залежно від кількості дітей, які виявлять бажання навчатися онлайн, буде визначено формат. На опитування маємо тиждень, до 1 серпня будемо мати загальну картину.

Деякі батьки запитують, чи безпечно в шкільних укриттях? Згідно з рекомендаціями ДСНС дозволяється використовувати як найпростіші укриття підвальні та цокольні приміщення, які мають капітальні несучі стіни і залізобетонне перекриття й не мають вікон — а якщо є невеликі, то вони закладені мішками з піском або іншими загородженнями. В таких приміщеннях мають бути аварійні входи і виходи, має бути природна або механічна вентиляція, освітлення, запас води і всього іншого.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також