За патріотичні наліпки на авто — штраф

2341 0

Ми у соцмережах:

За патріотичні наліпки на авто — штраф

Наклейки на автомобільних номерах "ПТН ПНХ", "Бандерівець", "УКРОП" — хоч і незаконні, але доволі популярні. У Рівному є кілька авто з такими номерами. Власників таких номерних знаків раніше лише попереджали — вони незаконні, бо нестандартні. А тепер будуть штрафувати. Бо є вказівка з Києва: на автомобілях має бути винятково державна реєстрація.

авто ПТН Така принциповість виникла після того, як у столиці трапилася перестрілка між правоохоронцями та злочинцями, які вчинили напад на автозаправку на автомобілі з "ПТН ПНХ" замість номерів. І це, казали правоохоронці, ускладнило їхнє затримання. Тож уже у перший робочий день після травневих свят в області отримали вказівку розпочати операцію "Номерний знак". Найближчими днями працівники ДАІ штрафуватимуть усіх, хто приховає державний номер. Але, зазначимо, за індивідуальні номерні знаки, як-от "Дзідзьо", "Вова" чи той же "ПТН ПНХ", які виготовлені спеціально на замовлення в Науково-дослідному центрі безпеки дорожнього руху і зареєстровані у базі ДАІ, не штрафуватимуть. Втім, в одній області може бути лише одне авто із номерним знаком "УКРОП", "ПТН ПНХ" і т.д. Руслан Панасюк, прес-секретар УДАІ Рівненської області:

— Інспектори штрафуватимуть, якщо авто буде без номерного знака або зі знаком, який не відповідає стандартам, закріплений у невстановленому місці, який буде закритий іншими предметами чи забруднений, а також якщо символи номерного знака не можна буде прочитати з відстані двадцяти метрів. Водіїв притягуватимуть до адміністративної відповідальності за ч.6 ст.121 Кодексу про адмінправопорушення і штрафуватимуть — від 170 до 255 грн.
Олександр Гребенюк, волонтер організації "Допомога армії-Рівне":
— Державний номерний знак повинен бути відкритим. Я проти того, щоб на ньому були якісь наклейки. Збоку, зверху, знизу — будь ласка, але не на самих номерах. Ми, волонтери, можемо наклейку "ДАР" повісити на номери тільки тоді, коли стоїмо на майдані і збираємо допомогу для військовослужбовців. Але коли авто їдуть, державні номери завжди відкриті. Як на мене, порушників спершу потрібно попереджати, а наступного разу вже штрафувати. Але розмір штрафу має бути таким, щоб більше не хотілося порушувати.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також