За підключення газу до курника депутат з Млинова заплатив 4 мільйони

3956 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Депутати Рівненської облради запитували у газовиків, чому люди платять їм колосальні гроші за підключення.

 Як висловився голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності облради Андрій Пехотін, є люди, які роками чекають підключення:

- У мене велике питання, за що узагалі платять люди. Яскравим прикладом є наш колега, депутат обласної ради з Млинова. Для того, щоб підвезти трубу до курника, де розводитиме бройлерів, той заплатив 4 мільйони гривень. За ці гроші йому поклали не більше 100 метрів труби до цеху. За що він платив? Потім йому ще й кожного місяця надсилають квитанцію із ціною за доставку газу, розмір якої ніхто не може пояснити.

Голова «бюджетної» комісії Ігор Ясенюк також додав, що в Німеччині зовсім по-іншому:

- Радянський союз уже давно розвалився. Усі облгази в нас уже давно стали приватними компаніями. Наприклад, у Німеччині облгази самі підводить труби до підприємств. Адже їхнє завдання постачати газ бізнесу та отримувати з цього гроші. Однак у нас облгази спочатку примушують людей заплатити за підключення труби, потім беруть гроші за газ ще й за доставку його по трубах.

На це комерційний директор ПАТ «Рівнегаз» Віктор Осницький відповів наступне:

- Підключення до системи газопостачання нових споживачів здійснюється по стандартному або нестандартному під’єднанню. На стандартне під’єднання є фіксована ціна, яку затвердила НКРЕКП. Нестандартне під’єднання обраховується по діючих розцінках. В кожному випадку нестандартного під’єднання ціни індивідуальні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також