За підпали сухої трави рівнян оштрафували на десять тисяч гривень

1300 0

Ми у соцмережах:

За підпали сухої трави рівнян оштрафували на десять тисяч гривень

Через сприятливу погоду спалювати сухостій почали ще з кінця лютого. Так, за цей період через самовільні підпали сухої трави в Рівненській області виникло 72 пожежі. Внаслідок пожеж вогонь знищив 60 га сухої трави. Наразі це на три гектари більше, ніж за весь період минулого року.

За словами заступника начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олега Панюка, цього року через підпали сухостою загорялися житлові та нежитлові будинки. Такі випадки були у Тиховижі Зарічненського та Боровому Рокитнівського районів.

За перший квартал 2019 року працівники державної екологічної інспекції Поліського регіону склали 33 протоколи на паліїв, зокрема у Костопільському та Володимирецькому районах. Загальна сума стягень становить десять тисяч гривень. Розмір штрафу за самовільне спалювання сухої трави становить від 170 до 340 грн, та від1,2 тис. грн до 1,7 тис. грн для посадових осіб, – розповів начальник відділу державної екологічної інспекції Поліського регіону Олег Семенюк.

Речник ГУ Нацполіції у Рівненській області Антон Крук розповідає, що поки не буде прикладів реального покарання за спалювання сухої трави та сміття біля будинків, то люди не припинять порушувати законодавство. Стаття 194 ч. 2 КК України передбачає кримінальну відповідальність за ті випадки, коли підпал завдав великих матеріальних збитків чи призвів до смерті людей. Наразі з початку року є 16 кримінальних проваджень за цією статтею, проте жодне із них не пов'язане із спалюванням сухостою. Проте поліцейські також допомагають у пошуку паліїв, бо часто сума витрат на ліквідацію однієї пожежі може бути набагато більша, аніж сума стягнутих штрафів із паліїв за цілий рік. Тому варто внести зміни до законодавства, які передбачатимуть більш жорсткі санкції за підпали сухостою. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також