За порушення правил паркування – «лист щастя» або евакуація авто

1467 1

Ми у соцмережах:

За порушення правил паркування – «лист щастя» або евакуація авто

Від сьогодні, 27 вересня, набуває чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів».

Відтак порушення правил паркування, в тому числі, несплата за нього, фіксуватиметься спеціальними фото- та відеозаписувальними пристроями, якими мають бути споряджені патрульні поліцейські та працівники майданчиків для паркування, повідомляє Закон і Бізнес.

Після такої фіксації буде накладатися штраф, повідомлення про який у паперовому вигляді виписуватимуть на місці та залишатимуть на склі автомобіля порушника.

Такі квитанції називають «листами щастя».

Розмір штрафу визначатимуть типом порушення: несплата — двадцятикратна вартість паркування за одну годину, паркування у невстановленому місці — 255 гривень.

Окрім того, у випадках, якщо автомобіль припаркований в неналежному місці, створює затори або аварійні ситуації, а водія немає , то такі авто забиратиме евакуатор.

Плату за транспортування і зберігання авто на спецмайданчику встановлена спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономрозвитку і становить для авто вагою до 2 т — 720 грн за евакуацію, 144 грн за кожну добу у перший тиждень зберігання та 24 грн на добу починаючи з восьмої доби.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також