За престижність доплачують по-різному

1335 0

Ми у соцмережах:

За престижність доплачують по-різному

Упродовж двох попередніх років вчителі Рівного отримували так звану надбавку за престижність професії — 20 відсотків від зарплатні. Цьогоріч 20?відсоткову надбавку отримають лише сто вчителів Рівного — ті, які працюють у реформованих школах.

Розглядаючи бюджет на 2019 рік, міські депутати вирішили, що ті педагоги, які навчають дітей за стандартами Нової української школи, матимуть 20% надбавки, а всі інші — лише 10%. Збільшувати усім по максимуму не захотіли. Мовляв, не потягне бюджет. Торік на цю надбавку до вчительських зарплат було виділено 36 мільйонів, а на цей рік — 30 мільйонів гривень.

Галина Ярмольчук, головний бухгалтер управління освіти Рівного:

У державній субвенції, яка надходить на заклади освіти, не закладено коштів на ці цілі. Тому надбавка за престижність професії залежить від рішення органів місцевої влади. Звісно, що наше управління просило, щоб вчителям виділили більшу суму. Адже у 2017 та 2016 роках вчителі отримували надбавку в розмірі 20%, але міські депутати вирішили інакше. Державна субвенція не забезпечує повністю галузь освіти, бо її виділяють, опираючись на минулорічні розрахунки. Тому не враховано збільшення чисельності класів та зростання мінімальної заробітної плати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також