«За престижність» рівненським вчителям не доплатять

1048 0

Ми у соцмережах:

«За престижність» рівненським вчителям не доплатять

Торік рівненські педагоги отримували зарплатню і 20% надбавки — «за престижність». Ці кошти виділяли їм з міського бюджету. Проте цьогоріч отримали вдвічі меншу доплату й, очевидно, таку ж їм виплачуватимуть вже до кінця календарного року. Бо місто не зекономило кошти і їх нізвідки взяти.

Василь Харковець, заступник начальника міського управління освіти:

— У Постанові Кабміну чітко написано, що надбавка за престижність виплачується від 5% до 20% в загальних школах і до 30% в НУШ. Заробітна плата педагогам фінансується суто з державної освітньої субвенції. Але її нам не вистачало. Тому було виділено 30 мільйонів з міського бюджету на компенсацію недоданого.

Чому не вистачає освітньої субвенції від держави і на доплати? Тому що кошти на зарплату виділяють із розрахунку, що в класі 28 учнів. А по факту в рівненських класах учнів більше. І ми змушені ділити класи на інформатику, англійську та інші предмети. А це впливає на розмір заробітної плати. Така ситуація виникає щороку, тому дофінансовують з міського бюджету. Ми до 1 вересня платили 20% всім педагогам шкіл за престижність. Порахувавши, ми побачили, що коштів з вересня до грудня не вистачить. А саме 4,7 мільйона гривень. Тому коли формували тарифікацію до 15 вересня, директори шкіл в тарифікаційних списках вказували зменшені доплати за престижність на 10%. НУШ та вихователі зберегли свої доплати — 20% і 30% відповідно. Ми написали лист про потребу у вищевказаній сумі до управління бюджету та фінансів міста.

Можливо, якщо буде економія, доплати ще будуть. Торік вони були, бо осінь була тепла і нам вдалося зекономити на теплопостачанні. Питання це розглядатиметься на сесії Рівненської міської ради.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також