За прохід під вікнами — окріп на голову?

1557 0

Ми у соцмережах:

За прохід під вікнами — окріп на голову?

Конфлікт між сотнею мешканців району автовокзалу та подружжям Нємтухів розпочався кілька тижнів тому. Причиною його стало те, що господар квартири, яка розташована на першому поверсі, замурував арку, через яку люди щодня ходили на роботу, в аптеку, магазини. Мешканці вулиць Київської та Степана Бандери стверджують, що пан Нємтух звів стіну незаконно, не маючи на це жодних дозволів.

Будинок на вулиці Київській, 26 збудований так, що посередині нього розташована невеличка арка для проходу. Мешканці розповідають, що більше двадцяти п’яти років вони ходили через цю арку, але три тижні тому Іван Нємтух перегородив прохід цегляною стіною. — Щоб потрапити в місто, нам тепер доводиться обходити або біля готелю «Турист», або біля бібліотеки, — розповідають люди. — Біля готелю ж — пагорби і сходинки, на які не кожен пенсіонер може вибратись. Біля бібліотеки — лише проїжджа частина, тротуару немає і доводиться ходити під вікнами мешканців перших поверхів. Кілька днів тому жінці, яка йшла під стіною будинку, хтось вилив на голову відро води. До того ж більшість жителів нашого району пенсіонери і їм тяжко долати зайві десятки метрів, щоб потрапити до аптеки чи магазину. — Ми втомилися від постійної ходьби під нашими вікнами, — пояснює свої дії Іван Нємтух, — тому вирішили перегородити прохід і збудувати тут балкон. Чи є на це відповідні дозволи, Іван Нємтух пояснює, що звертався в ЖКП і управління архітектури, де йому надали письмову відповідь, щоб він готував технічну документацію. Сусіди ж стверджують, що жодних дозволів п. Нємтух не має, оскільки жодна установа не дасть згоди збудувати балкон у місці, де проходить газова труба. — Якщо влада нам не допоможе, ми власноруч розіб’ємо цю стіну, — говорять обурені люди. — Першому, хто спробує розбити стіну, виллю на голову окріп, — привселюдно заявив Іван Нємтух. Обурюючись діями сусіда, жителі району автовокзалу зібрали більше сотні підписів на знак протесту проти незаконного будівництва. Свої запити вони надіслали у різні державні інстанції й сподіваються на справедливе вирішення їхньої проблеми.

Вікторія ЛЕВЧУК.
P.S. У середу із ЖКП «Галицьке» повідомили, що стіну, яка перегородила прохід під аркою, вже знесли і конфлікт на вулиці Київський вичерпаний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також