За рахунок чого «Верес» став лідером: цифри від InStat

710 0

Ми у соцмережах:

За рахунок чого «Верес» став лідером: цифри від InStat

Осінню частину чемпіонату в першій лізі футболісти рівненського «Вереса» завершили на другому місці. За рахунок чого це стало можливим? У клубі оприлюднили статистику зі спеціалізованого аналітичного ресурсу InStat, яка показує, що у футболі, крім голів, кутових чи штрафних, є чимало інших показників, які часто непомітні вболівальникам, але мають важливий вплив на результат.

Так, наприклад, рівненський «Верес» в осінній частині чемпіонату був найкращим серед усіх клубів першої ліги за кількістю єдиноборств за нейтральний м’яч. Цей показник становить понад 45 єдиноборств у середньому за гру. Тож саме вигравши боротьбу, рівняни, зрештою, вигравали свої матчі. Крім того, підопічні Юрія Вірта були найкращими в лізі за таким показником, як інтенсивність пресингу, що теж підкреслює бійцівські якості команди.

Ще за двома ігровими показниками «Верес» став другим — це верхові єдиноборства (58,64 за гру) та кількість фолів з боку суперників (16,57 зв гру). Кращі показники лише в «Оболоні» та «Чорноморця» відповідно.

Увійшов «Верес» одразу до двох топ-трійок за кількістю ударів. Ми по воротах суперника били багато — 12,6 раза в середньому за гру, а от суперники в наші ворота били рідко — 8,15 раза.

Мають чим похвалитися і окремі футболісти. Те, що наш воротар Богдан Когут пропустив найменше в лізі (8 голів), можна побачити з турнірної таблиці. А от таких показників, як середня кількість результативних передач чи кількість так званих ключових передач — цю інформацію знає InStat. І за обома показниками лідером ліги є нападник «Вереса» Роберт Гегедош, його показники, відповідно, 0,62 та 3,64 в середньому за матч.

Захисник «Вереса» Дмитро Немчанінов лідер чемпіонату за кількістю вкинутих аутів — 13,01 за гру. Інший нападник Михайло Шестаков у трійці найкращих за кількістю єдиноборств (37,17 за гру), а півзахисник Микита Полюлях у топ-5 за передгольовими передачами та підкатами.

За іншими показниками до топ-10 гравців ліги також потрапили «вересівці» Віталій Тимофієнко (кількість навісів) та Віталій Дахновський (кількість обведень суперника).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також