За ремонт заплатили 14 млн, а міст на Рівненщині дав тріщину

1030 0

Ми у соцмережах:

За ремонт заплатили 14 млн, а міст на Рівненщині дав тріщину

Скандалом закінчився ремонт мосту на трасі національного значення Городище-Рівне-Старокостянтинів неподалік села Ремчиці. Шлях через річку Горинь веде до білоруського кордону. Щодня ним курсують сотні машин. Водії нарікають - їздити тут небезпечно.

 Як повідомляє «Інтер», ремонтувати міст взялися понад два роки тому. Адже переправа побудована в шістдесятих, останні кілька років «дихала на ладан». Місцеві кажуть - міст міг обвалитися в будь-який час, а це - єдиний шлях, яким можна дістатися із Сарненського в Дубровицький район.

Шляховиків тут немає вже три місяці. Будівельні вагони стоять порожні при дорозі. Пішоходи йдуть доріжками з металевих пластин, які ходять ходором під ногами. Подекуди немає навіть огорожі. Машини їдуть однією смугою. Водії маневрують поміж бетонними перешкодами та ямами.

Ремонт цього мосту завдовжки лише триста метрів коштував державі майже чотирнадцять мільйонів гривень. Їх уже сплатили підряднику, кажуть у Службі автомобільних доріг. Щоправда, міст в експлуатацію так і не ввели. Для завершення - потрібно ще майже три мільйони гривень.

- Ми або будемо змушувати їх виправити, або тоді будемо розробляти механізм, щоб це хтось інший виправив і виставляти претензію на оплату вже за їхній рахунок, - розповідає заступник начальника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Роман Руденко.

А це вже автомобільний міст у Сарнах. Його теж ремонтувала та сама будівельна компанія зі столиці. Отримала за це вісім мільйонів гривень. На виконані роботи дала гарантію - три роки. Минув лише рік, а міст уже тріщить по швах.

Наразі цією справою займається поліція.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також