За «Ровенчанку» вторгували півтора мільйона

1786 0

Ми у соцмережах:

За «Ровенчанку» вторгували півтора мільйона

Обласна рада минулого скликання відмовилась утримувати базу відпочинку «Ровенчанка», що на березі Чорного моря в Затоці. І торік від її продажу обласний бюджет вже отримав 1,5 млн. грн. Депутати цього скликання остаточно виключать базу з переліку об'єктів комунальної власності.

Обласна рада у «Ровенчанці» мала одну будівлю. Рішення про її відчуження обласні депутати прийняли ще у жовтні 2013 року. Оцінили, що будівля у курортному селищі коштує близько 1,5 млн. грн. Втім, на аукціоні її продали за 1,8 млн. З них півтора надійшло в обласний бюджет розвитку, а 300 тис. грн. — у державний бюджет як ПДВ. Покупців на частку обласної ради у «Ровенчанці» було троє, проте виграла аукціон Валентина Базюк, інформації про яку у відкритих джерелах немає. Михайло Кириллов, депутат обласної ради попереднього та цього скликань:

Михайло Кириллов
— Від цієї бази відпочинку, залишку від Радянського Союзу, користі громаді Рівненщини не було жодної. Не впевнений, чи туди взагалі хтось з області їздив відпочивати. Доходів база в обласний бюджет не приносила. Обласна рада вирішила, що краще свою частку продати, бо потрібно було оформляти землю під спорудою, а депутати розуміли, що легко це зробити не вдасться, на це потрібні були б і гроші, і час, аби їхати на Одещину і про все домовлятися. Знаю, що той, хто купив у нас будівлю, досі судиться з іншими власниками. А ми отримали гроші у бюджет і зробимо за них щось для області.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також