За що добровольця з Рівного ув`язнили у божевільні Дніпра?

1785 0

Ми у соцмережах:

Святослав Стегней

Словесна перепалка із дружиною для 31-річного рівненського добровольця Святослава Стегнея обернулася ув'язненням у психлікарні Дніпра. Чоловіка, який повернувся із АТО з контузією, нині звинувачують у замаху на вбивство.

Святослав воював на сході України з 2014 року. Під час боїв за Попасну отримав контузію, яка спровокувала психічні розлади. Дружина добровольця вимагала розлучення, тож подружжя постійно сварилося.

17 серпня минулого року після чергової сварки у двоповерховому будинку жінки на вулиці Спартака, 9 вибухнула граната. Один із квартирантів звинуватив добровольця у тому, що Святослав намагався його вбити у його кімнаті. Хоч покази свідків різняться: одні говорять, що гранату кинув Святослав, а інші, що у момент вибуху він був на вулиці. Після інциденту Святослава Стегнея відправили на лікування у психіатричній лікарні суворого режиму в Дніпрі. Так вирішила спеціальна комісія лікарів. А тим часом мама Святослава Тамара Ахмедова у Рівненському міському суді намагається довести, що її сина підставили. Наступне засідання, під час якого допитають усіх свідків, відбудеться 19 лютого. — На тому чоловіку, який звинувачує мого сина, після вибуху гранати не залишилося ні подряпини, — розповідає пані Ахмедова. — Пошкодження знайшли лише на стінах кімнати та радіаторі. Мені відомо, що квартиранти моєї колишньої невістки мали проблеми із законом. Цілком імовірно, що вони й могли підкинути гранати. Адже обшук помешкання слідчими відбувся лише через два дні після інциденту. Багато свідків, яким я довіряю, стверджують, що мого сина у момент вибуху в помешканні не було. Він — цілком адекватна людина, закінчив школу із золотою медаллю, був відмінником. Просто так сталося, що отримав контузію. У нього в голові залишилися згустки крові, а тому інколи бувають галюцинації.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також